13-14 Nisan 2016 Servis Kesintisi Hakkında Açıklama

Announcement concept. Hand holds megaphone.

Değerli Müşterilerimiz,

13 Nisan 2016 13.50 itibari ile hosting ve e-posta servislerimizde bir kesinti meydana gelmiştir. Servis kesintisinden sunucu ve veri merkezi müşterilerimiz etkilenmemiştir.

Öncelikle, Natro olarak yaşanan bu aksaklıktan ötürü özür diler, ilgili servis kesintisine ilişkin detaylı açıklamaları sizlerle paylaşmak isteriz.

Problemin meydana geldiği andan itibaren detaylı incelemelerine başlayan uzman teknik ekibimiz, 14.10 itibarı ile sebebi kesin olarak tespit edilen problemin çözümüne ilişkin çalışmalara başlamıştır.

Servis sağlayıcılarımız ile olan erişim altyapımızda meydana geldiği tespit edilen problem; beklenmedik bir şekilde yedekli Yük Dengeleyici (Load Balancer) donanımlarımızın her ikisi üzerinde fiziksel bir arıza oluşturmuştur. Bu arıza; hosting ve e-posta servislerini etkilediği gibi aynı zamanda çağrı merkezine hizmet veren IP santral sunucularının da etkilenmesine sebep olmuştur.

Fiziksel arıza sebebiyle etkin şekilde çalışmayan donanımların yenilerinin temini için, donanım sağlayıcıdan talepte bulunulmuş, donanım tedariğinin vakit alacağı anlaşıldığından, ilgili problemden kullanıcılarımızın en az şekilde etkilenmesi için geçici olarak network topolojisinde değişikliğe gidilmiştir.

14 Nisan 2016 itibari ile temin edilen iki adet Yük Dengeleyici (Load Balancer) devreye alınmış, IP santral, e-posta ve hosting sunucuları, bu yedek altyapı üzerinde sırayla çevrimiçine alınmıştır.

Aralıksız bir çalışma sonrasında, 14 Nisan 2016 15.00 itibari ile çevrimdışı kalan tüm servisler çalışır hale getirilmiş olup, kalıcı çözüm için yapılandırmalara devam edilmiştir. Yapılandırma esnasında bazı e-mail ve web servislerine erişimde kısa süreli kesintiler yaşanmıştır.

14 Nisan 2016 17.30 itibari ile yapılandırmalar tamamlanmış olup tüm servisler stabil olarak çalışmaya başlamıştır.

İlgili kesintilerin yaşandığı süre boyunca ve sonrasında oluşan destek taleplerinize en iyi şekilde cevap verebilmek adına müşteri destek uzmanlarımızın görevi başında olduğunu hatırlatırız.

Sunduğumuz servislerde meydana gelen kesintiden dolayı tüm müşterilerimizden tekrar özür diler, gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler