Natro Alan Adı Transfer İşlemleri (İç Transfer)

Bu yazımda sizlere, natro.com müşteri hesapları arasında, alan adı transfer işlemlerinin nasıl gerçekleştirileceğini açıklayacağım.

Dikkat: Başka bir müşteri hesabına sadece alan adınızı transfer etmeyecekseniz ve web sitenizi tamamen transfer edecekseniz birazdan belirtilecek adımların aynısını ‘Hosting Yönetimi’ menüsündeki web hosting hizmetiniz için uygulamanız gerekecektir; ancak web hosting hizmetinizde birden fazla alan adı barındırıyorsanız bu işlemleri uygulamanız halinde web hosting hizmetinizde barındırdığınız tüm web siteleri alıcı müşteri hesabına transfer edilmiş olacaktır.

  1. İç Transfer’ işlemine başlamak için öncelikle alan adının bulunduğu müşteri paneline giriş yapmanız gerekmektedir(Müşteri Paneline Giriş Yapmak İçin Tıklayınız). Müşteri paneline giriş yaptığınızda ekran görüntüsünde de belirtildiği gibi ‘Alan Adı Yönetimi’ menüsünde yer alan ‘Aktif Alan Adlarınız’ seçeneğine tıklamanız gerekmektedir.

  1. ‘Aktif Alan Adlarınız’ seçeneğine tıkladıktan sonra açılan sayfada alan adınızın bulunduğu satırdaki ‘Yönet’ tuşuna tıklayınız.

  1. Açılan sayfada ekran görüntüsünde belirtilen ‘Transfer’ kategorisinde durumun ‘Transfer Edilebilir Durumda’ şeklinde olması gerekmektedir. ‘İç Transfer’ işlemini başlatabilmek için ‘Transfer’ kategorisindeki ‘İç Transfer’ linkine tıklamanız gerekmektedir.

  1. Karşınıza çıkan pencerede ‘Transfer Edilecek Müşteri No’ kutucuğuna alıcı müşteri hesabının numarasını yazınız. ‘TC Kimlik Numaranız’ kutucuğuna transfer işlemini başlatan müşteri hesabının bilgilerinde tanımlı olan T.C. kimlik numarasının yazılması gerekmektedir. İşlemi ‘Kurumsal Müşteri Hesabı’ üzerinden başlatıyorsanız ‘T.C. Kimlik No’ kısmı görünmeyecektir ve sadece ‘Transfer Edilecek Müşteri No’ kutucuğu görünecektir. Gerekli kısımları doldurduktan sonra ‘Başlat’ tuşuna tıklayınız.

  1. ‘Transferi Başlat’ tuşuna tıkladıktan sonra ekran görüntüsündeki gibi bir pencere görünecektir.
  1. İç Transfer’ işlemini başlattıktan sonra gönderici müşteri hesabının sahibinin sistemde kayıtlı olan e-posta adresine onay iletisi gönderilecektir. Onay iletisinde alan adı transfer işleminin onay linkinin yer aldığı kısım ekran görüntüsünde belirtilmiştir.

  1. İletiyi onayladıktan sonra e-posta iletisi onay işleminizin tamamlandığını belirten bir sayfa açılacaktır.

  1. E-Posta iletisi onaylandıktan sonra ‘İç Transfer’ işleminin tamamlanabilmesi için alıcı müşteri hesabına giriş yapılması gerekmektedir. Alıcı müşteri paneline giriş yapıldığında ekran görüntüsündeki gibi bir sayfa açılacaktır. Bu alan müşteri paneline giriş yaptığınızda sayfanın alt kısımlarında yer almaktadır. ‘Onay Bekleyen İç Transfer(ler)’ kısmında alan adının seçilmesi ve işlemin tamamlanması gerekmektedir.

 

  1. Alan adını kabul ettiğinizde “Transfer işlemi başarıyla tamamlandı” şeklinde bir mesajın yer aldığı mesaj kutusu açılacaktır.

  1. Alan adı transfer işlemini tamamlandıktan sonra alıcı müşteri panelindeki ‘Alan Adı Yönetimi’ menüsünde bulunan ‘Aktif Alan Adlarınız’ seçeneğine tıklandığında transfer edilen alan adına ulaşılabilir.

Faydalı olması dileğiyle…

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler