AlanAdlari.com kurucusu Okan Yıldırım ile Röportaj

1 milyon 300 binin üzerinde domain barındırdan Türkiye’de her geçen gün önemi artan ikinci el domain piyasasının başarılı girişimlerinden ,alanadlari.com’ un kurucusu Okan YILDIRIM ile kısa ve keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Faydalı olması dileklerimizle

 

1-  Okan Bey bize biraz kendinizden bahseder misiniz ? 

9 Eylül Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden mezun oldum.Öğrenciyken, 1998 yılında ticarete atıldım ve ilk alan adımı 1999 yılında kaydettim. 2000 yılında barındırma hizmeti veren Sis Ltd. şirketini ve akabinde alan adı kaydı hizmeti veren Kaydet.net şirketini kurdum. 2007 yılında her iki şirketi de devrettim.1999 yılından beri alan adı yatırımcılığı yapıyorum.2012 yılından beri tek odağım AlanAdlari.com & DomainBulten.com

 Kurucu ortağı olduğum diğer işler:

– 6Q.net Oyun Stüdyosu

– Camekan.com

– Yds.com

2-   İkinci el alan adının öneminden bize biraz bahsedebilir misiniz , neden ikinci el domaine ilgi gösterilir ?

Alan adları eşsizdirler. Yani alanadi.com bir tanedir. İşinizi tanımlayan bir alan adı başkası tarafından kaydedildiğinde bu alan adının sahibi olmak isterseniz onu sahibinden satın almak durumundasınız. Zira şu an kaydedilmemiş kategori tanımlayıcı isim bulunmamaktadır. Eğer işinizi tanımlayan alan adınızı alma konusunda tezcanlı davranmazsanız başkası onu alacaktır.

İşletmenizin iyi bir alan adına sahip olması en iyi, işlek caddelerin birinde dükkan açmaya benzer. Bu bağlamda işinize birçok katkısı olmaktadır. İkinci el alanadı alarak , web projeleriniz için iyi bir yatırım yapmış olursunuz.

3- İkinci el alanadı piyasalarının Türkiye’deki durumu nedir ve sektörü nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Dünyaya göre henüz emekleme aşamasında olduğumuz söylenebilir. Türkiye’deki domain kullanıcıları internet kültürünün de gelişmesinin etkisi ile ikinci el domainler hakkında her geçen gün daha fazla bilgi sahibi oluyorlar .Ülkemizde önemli alan adı yatırımcıları olmasına rağmen AlanAdlari.com açılana kadar alan adlarına özgü bir pazaryeri yoktu. Bu bağlamda alan adı piyasasının gelişimine öncülük ettiğimizi gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

4-  Dijital Emlak piyasası sloganıyla ikinci el alanadı sektörün ilk ve tek girişimi olan  alanadlari.com hakkında bize bilgi verir misiniz ?

Mayıs 2012’de haftalık bülten modeli ile çalışan DomainBülten.com’u hizmete açtık. Çok kısa bir sürede yoğun bir alıcı-satıcı trafiği oluşunca ihtiyaçları karşılamak için pazaryeri çalışmalarına başladık ve 31 Ekim 2012’de AlanAdlari.com’u açtık. AlanAdlari.com, Türkçe alan adı pazarına hitap eden ilk ve tek dijital piyasadır. İlk senemizi 330 adet alan adını 690,598 TL bedelle satarak kapattık. İşlem hacmimiz sürekli artmakta.

Türkçe alan adı yatırımcıları tarafından desteklenmekte ve platformunda 80,000 Türkçe alan adı satın alınabilir durumdadır. Sektörün geleceğinden son derece umutluyuz.

5- Alanadlari.com üzerinden alanadı almak isteyenler için seçenekler nelerdir ve nasıl domain alabiliriz ?

Platformda satın alınabilir alan adları aynı zamanda Natro.com gibi satış ortağımız sitelerinden de satın alınabilir durumdadır. İster AlanAdlari.com ister Natro.com üzerinden arama yapın, arama kelime(leri)nize satın alınabilir durumda olan alan adları listelenecektir.

6- Değerli domainlerini alanadlari.com üzerinden  satmak isteyenler için seçenekler nelerdir ?

AlanAdlari.com’a üye olup Alan Adı Sat sayfasından sadece birkaç dakikalarını ayırarak alan adlarını, Hemen Al, Teklif Usulü ya da Açık Arttırma satış türleri ile satışa çıkartıp alıcılarla buluşturabilirler.

7- Natro.com ve alanadlari.com arasındaki işbirliğinin sektöre yapacağı katkılar neler olacaktır ?

Natro.com  domain pazarında barındırdığı 350.000’e yakın domain ile önemli oyunculardan , AlanAdlari.com iş birliği de sektörde bir ilk. Satışları arttıracağı ve ikinci el alanadlarına olan ilgiyi arttıracağı aşikar ,  zaten iş birliği başlar başlamaz başarılı satışlara imza atıldı. Bu iş birliği ile satışların sayısı artacak ve dolayısı ile hem alan adı piyasası hem de internet ekosistemine büyük katkısı olacaktır.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

Natro Sunucu Hizmetleri

Natro sizi en uygun fiyatlarla dünya standartlarında sunucu hizmetleri ile tanıştırıyor. Veri merkezi hizmetlerinde Türkiye’nin önde gelen firmalarından…