Dmoz Kaydı Nasıl Yapılır ?

Dmoz Kaydı Nasıl Yapılır ?
Dmoz Kaydı Nasıl Yapılır ?

Öncelikle Dmoz hakkında kısaca biraz bilgi verelim. Dmoz açık dizin projesidir ve siteleri listeler dünya üzerinde  şuan 4,202,686 site dmoz’a kayıtlı olması ile birlikte 89,614 editör ve siteye kayıtlı 1,022,125 kategori vardır. Dmoz’da önemli olan nokta şudur ki siteniz için en doğru kategoriyi seçmelisiniz. Bir çok arama motorunun Dmoz’dan faydalanması da büyük önem taşır.

Dmoz’da bulunan 89,614 editörlerin hepsi gönüllü kişilerdir. Siteler editörler tarafından en ince ayrıntısına kadar incelenir ve kurallara uygunluğu sonrasında yayına alınır. Tabi ki yayın kriterleri arasında sitenizin tüm sayfalarının aktif olması yapım aşamasında yada tamamlanmamış olmaması gerekmektedir.

Dmoz Kaydı yapabilmek için ilk olarak www.dmoz.org ‘a giriyoruz. Karşımızda kategoriler ve diller yer almaktadır. Aşağıda bulunan Türkçe dil kısmına tıklıyoruz. Türkçe dilini seçtikten sonra sitemiz ile alakalı geniş bir kategori seçmemiz gerekmektedir. Siteniz için en uygun kategorileri seçtikten sonra Sağ üstte bulunan Adres Öner kısmına tıklıyorsunuz. Sonrasında okumanız gereken kategorilerin nasıl olması ve kayıt kuralları hakkında kısa bir bilgi veriliyor.

Sayfanın en önemlisi site açıklaması kısmıdır burayı doldururken reklam içeren sitenizi öven içeriğiniz ile ilgili olmayan imla kurallarına uygun olmayan kelimeler yazılmamalıdır,Sitenizin açıklamasını 25-30 sözcüğü geçmemesine özen gösterin.Sekmelerin altındaki açıklamaları dikkatlice okursanız hatasız bir kayıt yaparsınız. ikinci kısmı ise sitemizi ekleyeceğimiz kısımdır,burada site adresi,site başlığı,site açıklaması ile ilgili kutuları dolduruyoruz.Tabi önemli bir yere sitemizi eklediğimiz için her kutunun altında çeşitli açıklamalar vardır,DMOZ dizin sitesinin en büyük avantajı kullanım dillerine Türkçe’yi de eklemeleri oldu,İngilizceyi bilmeyenler için kuralları okuyup anlamak zor oluyordu.

En son kısmı kayıt işleminin bitirilmesi için e-posta adresi ve verilen şifrenin girilmesi istenen kısımdan oluşuyor bunları doldurduktan sonra en altta bulunan gönder butonuna tıklayarak sitemizi Açık Dizin Projesi olan DMOZ dizin sitesine göndeririz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler