E-Ticaret Siteleri için 5 Öneri

E-Ticaret sektörü gün geçtikçe büyümektedir. Kullanıcılar artık pek çok ihtiyaçlarını internet üzerinden sipariş etmektedir. E-Ticaretin kullanımının artmasındaki en büyük sebeplerden bir tanesi, aranılan ürün ya da hizmete daha rahat ulaşılması, farklı ürün ve hizmetleri daha rahat karşılaştırma imkanı olması ve iş yoğunluğu içerisinde, dışarıya çıkmadan ihtiyaçların karşılanmasına imkan vermesidir.

 

E-Ticaret sektörünün gelişmesi ile birlikte çok farklı ürün ve hizmet kategorisinde web siteleri hizmet vermeye başlamış ancak bunlardan önemli bir kısmı istenilen başarıya ulaşamamıştır. Bunun pek çok nedeni vardır. Sitenin tasarımı, ürün ve hizmetlerin kalitesi, ödeme seçenekleri, sitenin güvenilirliği..vs gibi pek çok neden sayabilir.

Bu yazımda bir e-ticaret sitesinde yapılmaması gereken hatalardan bahsedeceğim. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz.

1-Sade Bir Tasarım ve Kullanılabilir Ara Yüz

E-Ticaret sitelerinde yapılan en büyük hatalardan bir tanesi, siteye gelen ziyaretçilerin dikkatini çekmek için yapılan, ancak kullanıcı tarafında anlaşılması zor, göz yoran ve itici gelen, çok faza rengin kullanıldığı kötü tasarımlarımlardır. Site ana sayfasının sade olması, siteye gelen ziyaretçilerin siteden alış veriş yapmaya karar vermesindeki en önemli nedenlerden biridir. Eğer sitenizde çok fazla renk kullanmış iseniz ürünleriniz, o renk karmaşası içinde göreceliğini yitirecektir. Tabi sadece renk değil, menülerin yeri ve okunabilir olması, menü alt kategorilerinin ilgili menü başlıklarının altında olması, site içi arama butonunun kolay bir yerde olması ve kullanışlı olması gerekmektedir.

 

2-Kullanıcıların Kolay Bir Şekilde Üye Olmasını Sağlayın

Her e-ticaret sitesi, siteye gelen ziyaretçiye üye olma mecburiyeti sunar. Aslında bu bir mecburiyetten ziyade gerekliliktir. Kullanıcıların ad, soy ad, adres, telefon..vs bilgilerinin alınması, yapılacak olan alış verişin daha sağlıklı yapılması için gereklidir. Sitenize üye olacak olan kişilere mutlaka kolaylıklar sağlamalısınız. Özellikle alış veriş esnasında istenilen uzun bilgiler, kullanıcı tarafında pek hoş karşılanmamaktadır. Size tavsiyem alış verişin sonunda kullanıcı adı, şifre ve mail adresi gibi temel bilgileri aldıktan sonra adres, telefon… vs. gibi bilgiler satış sonrası isteyin.

3-Ürün Özellikleri ve Fotoğrafları

E-ticaret sitenizde ürün ya da hizmet satıyor olun fark etmez. Üründe olsa hizmet de olsa ziyaretçilere detaylı bilgiler verin. Ziyaretçilerin kafasında soru işareti bırakmayacak şekilde farklı ve kaliteli görseller ile ürününüzü pazarlayın. Eğer satmaya çalıştığınız bir ürün ise; ölçülerini, rengi, ağırlığını eksisiz bir şekilde belirtin. Bu, hem bir güvenilirliğinizi arttıracak hem de ziyaretçilerin ürünü satın almasında ikna edici olacaktır.

4-Müşterilerinize Destek Almaları için Kolaylıklar Sunun

Eğer başarılı bir e-ticaret projesi hedefliyorsanız, müşterilerinizle sürekli olarak iletişim halinde olmaya özen gösterin. Alış verişten önce ya da sonra her konuda sizlere ulaşmasını sağlayın. Bu şekilde ziyaretçilerinizi alış verişe ikna edebilir ya da ürün ve hizmet satışından sonra doğacak olan memnuniyetsizlikleri ortan kaldırabilirsiniz.

e-ticaret-destek-ekibi

5-Ödeme ve Kargo Seçenekleri

Ürün ve hizmetler konusunda farklılık yaratmak kadar ödeme ve kargo konusunda da farklı seçenekler sunmanızı tavsiye ederim. Kapıda ödeme, havale, farklı kredi kartları ile peşin ya da taksitle ödeme imkanı gibi farklı ödeme seçenekleri sunduğunuzda kullanıcıların ödeme noktasından geri dönmesini engelleyerek, satışlarınızı arttırabilirsiniz. Kargo seçenekleri de aynı şekilde, kullanıcılarınızın yaşadığı bölgeye daha yakın olan kargo firmasını seçmesinde yararlı olacaktır.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

En İyi SEO Araçları 2022

Bu İçerikte Bahsedilen Konular 1- Google Search Console2- Google Analytics3- Ahrefs4- SEMRush5- Moz6- SEOQuake7- Sitechecker.Pro8- Screaming Frog9- Ubersuggest10-…