Kadınlar için Düzenli Blog Yazmanın 8 Faydası

Freelancer in cafe during a day

Dünya hızla değişiyor ve biz de mecburen bu hıza ayak uydurmak zorunda kalıyoruz. Değişimi anlamak, ona göre kendimizi güncellemek gerekiyor. Blog yazmak yeni şeyler öğrenmek ve kendini güncellemek için bildiğim en iyi yol diyebilirim. Peki blog yazmak ve blogger olmanın kadınlar için faydaları nelerdir? Natro blog okuyucuları için bu ay yazmanın faydalarına değindim.

 

1.Stresi azaltır: Bazen gergin ve mutsuz olduğumuz zamanlar olur ve yakın bir arkadaşımızla paylaşmak isteriz. Böyle durumlarda en iyi terapi benim için yazmak.  Yazarak hem duygularımı paylaşmış oluyorum hem de rahatlıyorum. Bu sayede stres ve negatif duygularımı sevdiğim insanlara yansıtmıyorum. Hatta bazen yazarken canımı sıkan sorunları çözdüğüm dahi oluyor!

2.Kendinizi daha iyi ifade edebilirsiniz: Yazmak için çokça araştırma yapmanız gerekir. Bu sırada farkında olmadan pek çok yeni bilgi öğrenir, kendinizi daha iyi ifade etme konusunda yeni yollar keşfedebilirsiniz.

3.İlgi alanınızda uzmanlaşırsınız: Blog yazarken farkında olmadan ilgi duyduğunuz konularda uzmanlaşabilir, zamanla iş dünyasında referans bir isim haline gelebilirsiniz. Dolayısı ile kariyerinizde olumlu yönde bir değişim söz konusu olur.

4.Alanında uzman kişilerle tanışırsınız: Merak ettiğiniz konularda uzman kişilerle iletişim kurabilir, onlarla röportajlar yapabilirsiniz. Başarılı insanlarla bir arada olmak sizi motive eder ve çalışma şevkinizi arttırır.

5.Blogger annelerden destek alabilirsiniz: Çocuğunuzu büyütürken diğer annelerle paylaşımda bulunabilir, bilmediğiniz konularda onlardan destek alabilir, fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. 

6.Markalarla iş birliği yapabilirsiniz: Beğendiğiniz markaların en yeni ürünlerini ilk siz deneyimleyip, blogunuzda yer verebilirsiniz. Artık pek çok tüketici bir ürünü satın almadan sayfalarca yorum okuyup, satın alma kararını yorumlardan edindiği izlenimlere göre yapıyor. Bu nedenle blogger – marka iş birliktelikleri son zamanlarda oldukça popüler.

7.Para kazanabilir, aile bütçenize katkıda bulunabilirsiniz: Bir hevesle başladığınız blog yazarlığını profesyonel işiniz haline getirebilirsiniz. Doğru hedef kitle için sürekli olarak nitelikli içerik ürettiğinizde elbette bunun karşılığını reklam ve barterlarla alacaksınız!

8.Dünyayı gezme hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz: Kim istemez ki dünyayı gezmeyi? Gezmeyi seviyor ve bir seyahat blogunuz varsa düzenli yazdığınız sürece seyahat acenteleri ve hava yolu şirketlerinin misafiri olarak hayal ettiğiniz ülkelere seyahat edebilirsiniz. 

Nurhan Demirel

İletişim Uzmanı | Eğitmen

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler