Yatırımcılar Yeni Girişimleri Bekliyor !

Ülkemizde her geçen yıl girişimcilik ekosistemi gelişiyor ve girişimci sayısı ile girişimler de önemli bir artış gösteriyor. Bununla birlikte birçok yatırımcı da bu girişimci ve girişimleri yakından takip ederek çeşitli yatırımlar gerçekleştiriyor. İşte bu noktada düzenlenen etkinlikler, girişimcileri yatırımcılarla buluşturmak ve projelerini dünya arenasında sergileyerek, tanıtma imkân oluşturuyor. 

Bu etkinliklerde ülkemizden ciddi katılımlar gerçekleşmekte ve birçok proje bu şekilde yatırım alarak yurt dışına açılmakta veya şirket olarak taşınmaktadır. Son dönemde duyurulan birçok etkinlik de bu ekosistemin geliştiğinin bir göstergesi diyebiliriz. Şu an başvuru süreçleri devam eden bu etkinlikler sonbaharın başlangıcı ile birlikte gerçekleşecek ve yeni girişimcileri bu ekosisteme kazandırıyor olacak.

Bu ay Hosting Dergi, Etohum projesinin kurucusu ve girişimcilere sağladığı destekler ile tanınan Burak BÜYÜKDEMİR ’i konuk ediyor. 2008 yılında hayata geçirdiği Etohum, bugün geldiği noktada Avrasya’dan Afrika ve Avrupa’ya kadar, artan bir ivme ile her yıl yaklaşık 50 ülkeden gelen 70.000’den fazla katılımcının ağırlandığı küresel bir etkinlik halini aldı. Burak BÜYÜKDEMİR’in, geçen bu süreçte 12.000 girişimcinin başvurularını değerlendirildiği ve 250 girişimin yatırım desteği almasının sağlandığı süreçler ve Startup Turkey ile Startup İstanbul etkinlikleri hakkında değerlendirmelerine de yer verilen röportajını içerikte bulabilirsiniz.

Bununla birlikte Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD)‘ın “Türkiye e-Ticaret Pazar Büyüklüğü -2014” raporuna da göz atabilir ve dilerseniz raporu indirebilirsiniz. Hosting Dergi’yi ücretsiz okumak için tıklayınız.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

Datacenter Genel Özellikleri

Datacenter; internet üzerinden yayın yapan sunucuların bulunduğu veri merkezidir. Günlük hayatımızda yeri çok önemli olan internette sosyal medya,…