İçerik Pazarlama Stratejisi Hazırlamak İçin 6 Öneri

Business People Hands Holding Paper Notes On Corkboard Showing Idea Concept

Pazarlama çalışmaları, uzun ve sürekliliği olan bir yolculuktur. Nasıl ki seyahate çıkmadan önce, bir rota belirliyorsunuz, geçeceğiniz yerleri araştırıyor, bütçenizi belirliyor ve yanınıza yolcukta ihtiyacınız olacak eşyaları ayarlıyorsunuz işte, pazarlama çalışmalarına başlamadan önce de bu şekilde bir hazırlık yapmanız gerekmektedir.

Pazarlamacılar tarafından kullanılan birçok pazarlama stratejisi vardır. Bu stratejilerin başında son dönemde büyük önem kazanan içerik pazarlaması gelir. 2017 yılı için henüz bir içerik pazarlama planı oluşturmadıysanız, bunu yapmadan önce geçmiş yılda toplamış olduğunuz verilere göz atmanızı tavsiye ederim.

İçerik planını oluştururken aşağıdaki sorulara cevaplar vererek, stratejinizi geliştirebilir ve daha etkili bir içerik pazarlama planı oluşturabilirsiniz.

2017 yılı için içerik pazarlama planı oluştururken, yapmanız gereken ilk iş, geçmiş yıldaki içeriklerinizi analiz etmektedir. Bu analizi yaparken kendinize; en popüler makale hangisiydi? En çok hangi kanala kullanıcıları çekebildim? En çok etkileşimi hangi gönderi ile elde ettim? En yüksek TO hangi içeriğe aitti? Gibi sorular sormanız gerekir.

Bu soruların cevaplarını vererek; hangi türde içeriklerin, kullanıcılar tarafında nasıl tepki aldığını ölçebilir, hangi kanalın etkileşiminin daha yüksek olduğunu belirleyebilirsiniz.

2- Şirketinizde Gelecek Sene Neler Olacak?

İçerik pazarlama planı oluştururken, gelecek sene şirketinizde ne gibi değişikliklerin olacağını ön görmeniz gerekir. Şirketinizin hedef pazarında yapılacak değişiklikler, ürün ve hizmetlerinizde yapılması ihtimal yenilikler, çalışmalarınız için harcayacağınız bütçe ve şirket önceliklerini değerlendirmeniz ve bunları pazarlama planınıza dahil etmeniz gerekir.

3- Bütçenin Ne Kadarını Yeni ve Test Edilmemiş Projelere Ayıracaksınız?

İçerik pazarlama çalışmalarında başarılı olmak için, çalışmalarınızda etki yaratacak, yenilikçi stratejilere yönelmeniz gerekir. Bu nedenle pazarlama planı içerisinde, yeni ve daha önce test etmediğiniz çalışmalara ne kadar bütçe ayıracağınızı belirlemelisiniz.

Bunu daha iyi anlatmak gerekirse; önceki dönemlerde yalnızca blog, sosyal medya gibi içeriklere önem veriyor olabilirsiniz. Ancak yeni dönemde, ürünleriniz, hizmetleriniz ya da sektörünüz ile ilgili viral etki yaratacak videolar çekmek isteyebilirsiniz. Bu aşamada, video çekimleri ve çektiğiniz videoların yayınlanması için bir bütçe ve planlama çalışması yapmanız gerekir.

4- Organizasyon İçindeki Bireyleri Strateji Planınıza Dahil Edin

Pazarlama çalışmalarınızın etki alanını genişletmek için, organizasyon içerisinde bulunan ekip üyelerini planınıza dahil edin. İçerik çalışmalarının, etki alanlarını genişletmek için ekibinizle toplantılar düzenlemek ve beyin fırtınaları yapmak, erişiminizi genişletmek için harika bir yoldur.

5- Müşterileriniz Gerçekten Ne İstiyor?

Bu aşamada müşteri kitlenizi çok iyi analiz ederek, onların istekleri ve davranışlarınızı çok iyi anlamalısınız. Müşterilerinizin, karşılaştıkları engelleri ve yaşadıkları hayal kırıklıklarını belirleyerek, onların sorunlarını nasıl çözebileceğinize ilişkin iletişim hatları oluşturmalısınız.

Bu aşamada, müşterinizin sorunları çözme aşamasında rehber olabilecek, hatta sorunların ya da anlaşılmayan konuların doğrudan çözümlenebilmesini sağlayabilecek içerikler üretebilirsiniz. Bu içerikler ile müşteri memnuniyetinizi arttıracağınız gibi hizmet verdiğiniz sektörde, markanızın otorite olmasını sağlayabilirsiniz.

6- Geçen Yıl Yaptığınız Pazarlama Stratejilerini Nasıl Geliştirebilirsiniz?

Geçen yıla ait bir pazarlama stratejiniz yoksa bunun için üzülmeyin, Çünkü yalnız değilsiniz. Pazarlamacıların yalnızca %32’si, gelecek dönem için pazarlama stratejileri oluşturuyor. Eğer elinizde geçmiş döneme ait bir pazarlama stratejisi varsa, bunu daha iyi nasıl geliştirebileceğinizi düşünün.geçen 

Geçmiş dönemde yapmış olduğunuz çalışmaların etkilerini ölçerek, yeni dönemde yapmayı planladığınız çalışmalara yön verebilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler