Adobe 2018 Dijital Eğilimler Raporu

2018 years of robot assistant technology , industry 4.0 , artificial intelligence trend concept. Silhouette of business man talking to automation robo advisor. Vivid twilight sunset sky background.

Adobe, her yıl olduğu gibi bu yıl da, 13.000 pazarlamacının katılımı ile küresel bir anket gerçekleştirdi.  Yayınlanan anket raporu, EMEA, Kuzey Amerika ve Asya genelinde dijital endüstrinin içinde olan, pazarlama ve teknoloji uzmanlarıyla yapılan anket sonuçları ele alınarak hazırlanmıştır.

Raporda öne çıkan bazı detayları sizler için bir araya getirdik.

Şirketler, müşteri deneyimine önem vermeye ve müşteri deneyimini olumlu yönde etkileyecek içeriklere odaklanmaya devam ediyor. Müşteri deneyimine bağlı olarak gerçekleştirilen organizasyonların ise; daha iyi performans gösterdiği belirtiliyor.

Müşteri deneyimini optimize etmek ve bireye odaklanmanın, veri odaklı pazarlamadan daha fazla dikkat çekmesi, 2018 yıllının en heyecan verici fırsatı olarak görülüyor.

Şirketlerin %62’si, müşterilerin geleceği için tutarlı bir planın ve uzun vadeli bir bakış açısının önemli olduğunu kabul ediyor.

2018’de, kuruluşlar için en stratejik öncelik, içerik ve deneyim yönetimi. Ankete katılan şirketlerin neredeyse yarısı (%45), 2018 yılı için en önemli alanlardan birinin, içerik ve deneyim yönetimi olduğunu belirtti.

Ankete katılanların %73’ü, markalarının diğer rakiplerinden ayrışması için, özel tasarımlara yatırım yaptıklarını söyledi. Kendilerini “tasarım odaklı” olarak tanımlayan kuruluşlar, 2017 yılında benzer rakiplerinin, kendi işletme hedeflerinin önüne geçtiğini de ayrıca ekledi.

Entegre pazarlama teknolojisinin eksikliği, sorunlu bir müşteri deneyimini beraberinde getirmektedir. Dijital pazarlama araçları / platformları için sahip olunan dijital becerilerin ise; hayati önem taşıdığı düşünülmekte. Katılımcıların %73’ü, şirketlerinin dijital pazarlama becerilerini teknoloji ile birleştirdiklerini belirtiyor ve anket sonucuna göre yapılan analizde, bunu yapan şirketlerin 2017 yılında işletme hedeflerini iki katına çıkardığı görülmekte.

2017 yılında, sosyal medya pazarlaması bir önceki yıla göre önemli ölçüde ilerleme gösterdi. Sosyal medya pazarlaması gibi, çok kanallı pazarlama da önümüzdeki yıllarda bir fırsat olarak karşımıza çıkmaktadır. Birçok kuruluş, çeşitli dijital ve çevrimdışı kanallarda pazarlama faaliyetlerine katılmanın, daha etkili bir yaklaşım olduğunun farkında. Buna ek olarak, çeşitli pazarlama otomasyonu kullanan kuruluşlar da yıl içinde beklentilerini karşıladığını belirtti.

Öne çıkan başlıklara ek olarak, 2018 yılında ön görüşen dijital trendler ve analizler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için, yayınlanan raporlara göz atabilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler