Alan Adınızı Blogger’a Bağlayın

Blog yazarlığına başlayan her meraklı blogger ileride bir .com, .net veya .org gibi alan adlarını kullanarak web sitelerinin ciddi bir görünüm kazanmasını isterler. Eğer siz de uzun zamandır severek yazdığınız bir blog’a sahipseniz ve bunu alan adınıza bağlamak istiyorsanız, yapmanız gereken adımları sizler için sıraladık.

Öncelikle kendinize ve blogunuza uygun bir alan adı seçimi yapmanız gerekmektedir. Bu seçimi, Natro’nun “Domain Sorgulama” servisi üzerinden rahatlıkla yapabilirsiniz.

 


1. ADIM: Blogger.com’a giriş yapmalısınız.

Blogger‘dan bir blog sahibi olabilmek için Google Plus (G-mail hesabı da olur) hesabına sahip olmanız gerekiyor. Blogger‘a buraya tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Blogger.com adresine erişim sağladıktan sonra, karşınıza aşağıdaki görselde de göreceğiniz alan çıkacaktır. 

Ayarlar > Temel > Blogunuz için üçüncü taraf bir URL ayarlama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

Aşağıda kırmızıyla işaretlenmiş olan alana satın aldığınız alan adınızı yazdıktan sonra Kaydet butonuna tıklamanız gerekmektedir.

Satın aldığınız alan adınızı, artık blogger içerisine eklemek için gerekli olan Cname kayıtlarınızı elde etmeniz gerekmektedir. Sizlere 2 adet Cname verilecektir. Bunları kopyalayarak bir not defterine yazmanızı öneririz. İleride bu bilgileri kullanacaksınız. Kaydet butonuna tıklayıp devam ettikten sonra, karşınıza aşağıdaki ekran çıkacaktır.

Not: Her bloggerın kendine ait Cname kaydını bu alandan oluşturması gerekmektedir.

Blogger içerisindeki süreci bu adımları izleyerek tamamlayabilirsiniz. Bu işlemlerin ardından Natro müşteri panelinize giriş sağlayarak Profesyonel DNS Hizmeti üzerinden izlemeniz gereken bazı adımlar bulunmaktadır.

2.ADIM: Profesyonel DNS Hizmeti İle Blogger.com’u Bağlama

blogger.com üzerinden edindiğiniz Cname’ler ile doğrudan Natro.com’a erişim sağlayarak müşteri girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Giriş sağladıktan sonra karşınıza aşağıdaki görselde göreceğiniz alan çıkacaktır. Bu alandan Aktif Alan Adlarınız bölümüne tıklamanız gerekmektedir. Ardından panelinizde aktif olan tüm alan adlarınız listelenecektir.

Bir sonraki adımda, işlem yapmak istediğiniz alan adını seçerek “Yönet” butonuna tıklamanız gerekmektedir. Bu işlemin ardından “Alan Adı Yönetim Paneline” yönlendirileceksiniz.

 

Alan Adı Yönetim Paneli üzerinden, Profesyonel DNS Servisi bölümüne gelerek “Yönet” butonuna tıklamanız gerekmektedir.

Aşağıdaki ekranda görüntülendiği üzere Host(A) Kayıtları alanına 4 adet IP adresi girmeniz gerekmektedir. Alt Alan Adı kısmı boş kalacak şekilde doğrudan IP adreslerini bu alana eklemeniz gerekmektedir.

 

Eklemeniz gereken IP adresleri aşağıdaki gibidir:

216.239.32.21

216.239.34.21

216.239.36.21

216.239.38.21

Aşağıdaki ekranda göreceğiniz, Cname Kayıtları alanına blogger içerisinden tarafınıza verilen kayıtları ekran görüntüsünde olduğu gibi ekleyerek bu alandaki işlemlerinizi tamamlamalısınız.

Bu işlem de tamamlandıktan sonra yaklaşık 1-2 saat (maksimum) sonrasında blogger.com erişimi sağlayarak Ayarlar > Temel > Blogunuz için üçüncü taraf bir URL ayarlayın alanından “Kaydet” butonuna tekrardan basmanız halinde işleminiz onaylanacak ve alan adınızı eklemiş olacaksınız.

3.Adım: CloudPanel üzerinden Blogger’a Bağlama

Profesyonel DNS Servisi’ne ek olarak, alan adınızı blogger.com’a bağlamak için farklı bir yol daha bulunmaktadır. Bu yol ise; doğrudan Hosting Kontrol Paneli’nize bağlanmaktan geçer. Öncelikle Natro Müşteri Paneli‘nize giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından, Hosting Yönetimi > Web Hosting Hesapları alanına tıklayarak ilerleyebilirsiniz.

 

Web Hosting Hesaplarına geldikten sonra bu alanda mevcut hosting hesaplarınız listelenecektir. Ekranda işlem sağlamak istediğiniz hosting hizmetinizin en sağ tarafında bulunan Cloud Panel alanına tıklamanız gerekmektedir.

CloudPanel içerisinde Araçlar bölümüne tıklamanız gerekmektedir.

Bu işlemin ardından, DNS Yönetimi adımını izlemeniz gerekmektedir.

Aşağıdaki alanda hosting paketinizde tanımlı olan alan adlarının listelendiğini görebilirsiniz. Ekran görüntüsünde tek bir alan adı bulunmaktadır. Blogger’a yönlendirme işleminin tamamlanabilmesi için, yönlendirmesi yapılacak olan alan adınızın yanında bulunan “Yönet” bölümüne tıklayabilirsiniz.

 

Host (A) Kayıtları alanına aşağıda belirtilen IP adreslerini girebilirsiniz.

Alias (CNAME) Kayıtları bölümünde, blogger tarafındaki elde ettiğiniz Cname kayıtlarınızı, Yeni Kayıt (Cname) alanına eklemeniz gerekmektedir.

Bu işlemde tamamlandıktan sonra yaklaşık 1-2 saat (maksimum) sonrasında blogger.com’a erişim sağlayarak Ayarlar > Temel > Blogunuz için üçüncü taraf bir URL ayarlayın alanından “Kaydet” butonuna  tıklamanız halinde işleminizi onaylanacak ve alan adınızı ekleme işleminin sonuna gelmiş olacaksınız.

 

Blog’una daha profesyonel bir görünüm katmak isteyen her blogger, yukarıdaki adımları izleyerek alan adlarını blogger’a bağlayabilir.

 

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler