E-Mail Hata Kodları ve Açıklamaları

mailing concept. Close-up top view of a man working on laptop. all screen graphics are made up.
E-posta hesaplarınız üzerinden mail iletisi gönderimlerinden sonra, mailinizin iletilmemesi veya hata dönmesi durumunda kontrol edilecek adımlar:

Öncelikle tarafımıza dönen bir hata iletisi var ise; bu hata iletisini nasıl okuyacağımıza bakalım.

  1. Öncelikle mail iletimize ne olduğuna bakalım. Görüldüğü üzere “Alıcı adresi reddedildi.” uyarısı ile karşılaştık. Bu uyarıdan mail iletimizin reddedildiğini anlayabiliyoruz.
  2. İlgili parantez içerisindeki kod Natro.com’a özgü olup, bu hataların detaylarını makalemizin sonunda yer vereceğiz. CBL-01 hatası Natro spam filtresi tarafından IP adresinin engellendiği görülmektedir.
“CUB-01 You sent too many similar subject emails”

En sık karşılaşılan diğer bir hata ise CUB-01 adlı hatadır. Bu hata genel olarak çok fazla aynı konu başlığı ile gönderimlerden kaynaklanmaktadır. Örnek verecek olursak “sipariş” adlı mail iletisi çok fazla gönderiyorsanız, CUB-01 “You sent too many similar subject emails” adlı hata ile karşılaşırsınız.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

Webmail Nedir?

Bu İçerikte Bahsedilen Konular Webmail’in Kısaca Tarihi   Webmail’e Giriş Yaparken Yapılması Gerekenler Nelerdir?  Webmail Uygulamaları Neden Popüler? Webmail Programları Neden ve…
Devamını Oku

Forum Pazarlamasında Altın Kurallar

İnternet ekosisteminde her gün milyonlarca insan, hiçbir ücret talep etmeden markaların pazarlamacıları olma görevini üstleniyor. Markaların gönüllü pazarlamacıları…