E – Ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekenler

E-ticaret sitesi kurmak isteyenler, bir ürünle ilgili e-ticaret yapmak isteyenler veya mevcut sitesini geliştirmek isteyenler, bu yazımızda konuyla ilgili tüm detaylara ulaşabilirler.
Kaliteli Alan Adı Belirleme

Baştan bir e – ticaret sitesi kuracaksınız, hedef kitleniz ve mevcut pazarınıza göre bir alan adı ile bu işe başlamanız gerekmektedir. Gerçek hayattaki yaratıcılığınızı, burada da gösterebilmelisiniz. Özellikle hedef kitlenizin dikkatini çekecek ve hayatlarının farklı zamanlarında da akıllarına gelebilecek bir alan adı belirlemelisiniz. Bu noktada, günlük hayatta pazarınızda sürekli kullanılan kelimelerden daha farklı kombinasyonlar oluşturmanız yararlı olabilir.

E- ticaret sitesi oluştururken, siteniz için isim belirlemek çok önemlidir. Dilerseniz, buradan “Alan Adı Sorgulama”ya girebilir ve sizin için uygun olduğunu düşündüğünüz alan adlarını sorgulamaya başlayabilirsiniz.

Pazar Kontrolü + Hedef = Hosting Seçimi 

Alan adı belirlendikten sonra yapılan en büyük yanlışlardan birisi, pazarın tam olarak analiz edilmemesidir. E – ticaret yapacak olanlar, doğrudan ya en düşük hosting paketini satın alarak; “Site çok trafik alırsa bir üst pakete geçerim.” diyor veya en yüksek hosting paketi alarak; “Kesin kazanacağım, gözümü korkutmamalıyım.” diye işe girişiyorlar. Bu iki fikir de, oldukça sakıncalıdır.

Pazarın kontrolü oldukça önemlidir. Eğer mevcut pazar, sitenize günlük binlerce kişinin ziyaretini sağlayabilecek ise; düşük bir hosting paketi yerine yüksek bir paket tercih edilmelidir. Hatta, bu sayının anlık binlerce kişiyi bulacağını düşünüyorsanız, doğrudan bir sunucu kiralamanızı tavsiye ederiz.

Belirli zaman periyodlarıyla, belirlediğiniz hedefinizi ilk hosting paketinizi seçerken göz önünde bulundurmalısınız. Aksi halde 6 ay sonra mevcut hosting paketiniz size yetmeyebilir. Ardından yaşayabileceğiniz sorunlar ile, ziyaretçilerinizi kaybedebilirsiniz.

Hosting paketlerini incelemek isterseniz, buradan inceleyebilirsiniz.

E – Ticarette Güvenlik

E – ticarette güvenlik oldukça önemlidir. Günümüzde e – ticaret siteleri güvenliğe oldukça önem vermekte, hatta başlı başına güvenlik firmalarından destek almaktadırlar. SSL sertifikası olmadan kesinlikle e – ticarete başlamamalısınız. E – ticarette müşterinin güvenini kazanmak için, sadece tasarım olarak yapılacak düzenlemelerin dışında diğer popüler e – ticaret sitelerinde bulunan ibarelerin de bulunması gerekli.

Web siteniz üzerinde müşterinin güvenini kazanabileceğiniz en önemli özellik, tarayıcıda linkin sol tarafında bulunacak olan “Güvenli” ibaresidir. Bu ibarelerin bulunduğu sitelerde, müşterilerin kredi kartı bilgilerini girmeleri durumunda bilgiler gizleneceğinden, oluşabilecek herhangi bir problemin önüne geçilebilmektedir. Bunun yanı sıra, “Güvenli” ibaresi bulunmayan web siteleri arama motorları tarafından güvenli bulunmamakla birlikte, trafik elde etme ihtimalinizi de azaltacaktır.

E – Ticarette Alt Yapı Oluşturmak

E – ticaret ile uğraşacak olan kişiler, alan adı ve hosting belirledikten sonra bir yazılım aracılığı ile ürünleri listelemek ve kazanç sağlamak istemektedir. WordPress alt yapısında bazı eklentiler ile bunu yapabileceğiniz gibi, doğrudan Opencart alt yapısı ile de bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Opencart’ın kullanımı oldukça basit olup, WordPress kullanan kişilerin kolay şekilde kavrayabileceği bir alt yapıdır. Herkes tarafından tercih edilen bu alt yapıda, ürünün resimlerini eklemek ve fiyat belirlemeniz ile birlikte, ürün artık yayında olacaktır.

Bu alt yapı dışında da birçok alt yapı bulunmaktadır. Bunları da kullanabilirsiniz. Dilerseniz WordPress’i özelleştirebilir veya sıfırdan kendi alt yapınızı tasarlayabilirsiniz.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

WordPress 4.2 Güncellemesi

Dünyada en çok kullanılan hazır web sitesi yazılımı WordPress 4.2 güncellemesi ile karşımızda. Bir çok güzel değişimide beraberinde…