Girişimlerinizi Blog Siteniz ile Pazarlayın

Black office workspace. Flat lay

Blog yazmak her sektörde ve alanda olduğu gibi girişimcilik için de çok önemlidir. Özellikle yeni başlayan ve maddi gücü çok fazla olmayan girişimlerin, reklam ve tanıtım çalışmalarında blog çok önemli bir araçtır. Yeni bir girişim için hedef kitle oluşturmanın, tanıtım ve reklam yapmanın en ucuz ve kolay yolu blog oluşturmaktan geçer.

 

Hangi ürün ya da hizmet sektöründe olursa olsun, başlatılacak olan girişim projelerinin blog yazıları ile desteklenmesi gerekmektedir. Girişimciler için blog yazmak çok önemlidir ancak blog yazarken de bazı konulara dikkat edilmelidir. Hizmet verilecek sektör, ürün ve hizmetin türü, hedef kitle vb. gibi pek çok kriter göz önüne alınarak blog siteleri oluşturulmalıdır.

1- Sektörünüzü İyi Tanıyın

Girişim ile ilgili bir blog oluşturulurken, yine girişim yapılacak olan sektör analiz edilmelidir. Bu konuda diğer rakiplerin neler yaptığı, sektörün hangi alanlarında eksiklerin bulunduğu, tüketicilerin firmalardan beklentileri ve firmaların tüketici için bu konuda ne kadar yeterli ve sağlıklı bilgiler sunduğu araştırılmalıdır. Bu doğrultuda içeriklerinizi oluşturmalı ve kullanıcıların arayıp da bulmakta zorlandığı içerikleri oluşturmaya gayret göstermelisiniz. Bu sizi rakiplerinizden ayrıştırarak daha faydalı ve daha güvenilir kılacaktır.

prodes6

2- Hedef Kitlenizi Analiz Edin

Sektörünüzdeki gelişmeleri inceledikten sonra yapmanız gereken en önemli işlerden bir tanesi de hedef kitlenizi belirlemenizdir. Satacağınız ürün ve hizmetin kimlere hitap ettiğini belirleyin. Bu konuda hedef kitlenizin yaşını, cinsiyetini, eğitim durumunu, coğrafi koşullarını analiz edip, oluşturacağınız içeriklerin seviyesini de bu şekilde belirlemelisiniz. Bu şekilde en doğru ve ilgili kitleye ulaşarak hem firmanızı, hem sattığınız ürün ve hizmeti tanıtabilir hem de blog sayesinde yapacağınız tanıtım çalışmalarında daha yüksek oranda geri dönüşüm elde edebilirsiniz.

3- Sitenizin İçeriği Kitlenize Ne Gibi Faydalar Sağlayacak ?

Oluşturulacak olan blog sitesinin içeriği çok iyi belirlenmeli. Öncelikli olarak bloğunuzun, kullanıcılara hangi alanlarda hizmet edeceğini belirleyin. Kullanıcılarınız blog sitenize geldiğinde ürün veya hizmet ile ilgili bilgiler mi bulacak yoksa sektörden genel haberler mi olacak. Bu ikisinin dışında kullanıcılarınıza ürün ve hizmetlerle ilgili satış öncesi ve sonrası için faydalı bilgiler mi sunacaksınız. Bunlar iyi belirlenmeli ve kullanıcılara fayda sağlayacak kaliteli ve özgün içerikler oluşturulmalıdır. Bunların dışında kullanıcılara nasıl yapılır tarzında fayda sağlayacak ve ufak tüyolar verecek içeriklerde oluşturmalısınız.

4- Hedef Kitlenizle Sürekli Olarak İletişim Halinde Olun!

İçerik elbetteki her şeyden önce gelir çünkü sitenizi kaliteli yapacak ve kullanıcıları sitenize çekecek ilk etken içeriğinizdir. Ancak kullanıcılarınız ile sürekli olarak iletişim halinde olmak, sorularına cevap vermek, hem sitenizin SEO’sunu olumlu yönde etkileyecek hem de kullanıcı bazında sizi daha güvenilir kılacaktır.

blogharcavekazan_girisimcilik_cover-720x300

5- Sektörünüz ile İlgili Genel Değerlendirmelere Yer Verin

Girişimi gerçekleştireceğiniz sektör ile ilgili gelecek zamanlarda neleri ön gördüğünüzü, kullanıcıları nelerin beklediğini anlatan içerikler oluşturmak kullanıcılarınızın dikkatini çekecektir. Bu sayede bloğunuza gelen trafik artacak ve bloğunuz daha fazla ilgi görecektir. Siteniz he kadar çok ilgi görür ve kullanıcı çekerse tanıtım çalışmalarınız da o kadar başarılı olacaktır.

6- Sosyal Medyayı En Etkin Şekilde Kullanın

Artık internet üzerinden yapılacak her işte klişe olmuş bir sözdür; “Sosyal Medyayı Kullanın.” Ancak klişe olduğu kadar da değişmeyen bir gerçektir. Artık milyarla ifade edilen bir kitleyi barındıran sosyal medya, internet üzerinden yapılacak olan her türlü çalışmayı, bazen milyonlarca kişiye ulaştrabilmektedir. Bu da yapılacak olan ana çalışmalara çok etkin şekilde yardımcı olacaktır.

Girişimcilik her sektörden pek çok kişinin hayalidir. Girişimler, bazen var olan ürün ve hizmetler üzerinden bazı farklılıklar oluşturularak gerçekleştirileceği gibi daha önce yapılmayanı yapmak üzerinde oluşturulabilir. Siz hangisini seçerseniz seçin önemli olan kaliteli ve güvenilir hizmet vermek her şeyin başında gelir. Tabi, girişimin başındayken kalitenizi ve güvenilirliğinizi hedef kitlenize ulaştırmak çok kolay olmayacaktır. Bunu sağlamanın yolu da reklam ve tanıtım faaliyetlerinden geçmektedir. Yeni başlanan ve maddi olanakları çok fazla olmayan bir girişim için ise reklam ve tanıtım faaliyetlerinde ekonomik yolları seçmek önemlidir. Girişiminiz için gerçekleştireceğiniz en uygun ve etkili tanıtım çalışmalarından biri blog tutmaktır. Yukarıda bahsedilen kriterlere dikkat ederek oluşturacağınız bir blog sitesi, projenizin başlangıç aşamasında reklam ve tanıtım faaliyetlerinize büyük katkı sağlayacaktır.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

Whois Gizleme Nedir?

Whois gizleme, alan adı alan bir şahıs ya da kurum için oldukça önemlidir. Whois alan adı sahibi bilgilerinin,…