Google’ın İnsansız Hava Aracı Düştü

Google uzun bir süredir, internet erişimi olmayan fakir ülkelerde geniş bant internet bağlantıını yaygınlaştırmak için farklı projeler gerçekleştiriyor.Bu kapsamda Google, internet hizmeti sunabilmek için iki farklı proje üzerinde çalışıyor. Bunlardan biri Project Loon isimli balon.

Bu balon inter kullanımının hedeflendiği ülke üzerinde atmosferde dolaşarak havadan internet bağlantısı sağlıyor. Bir diğer proje ise yine belli bir bölge üzerinde sürekli olarak dönen insansız hava araçları.

Bu hava araçlarının üretimi, Google’ın sahibi olduğu Titan Havacılık ve Robot Teknolojileri tarafından yapılmış olup 50 metrelik kanat açıklığı ve üzerinde bulunan güneş panelleri ile en büyük ve havada en uzun süre kalabilen insansız uçak olma özelliği taşıyor.

 

Çok büyük bir çalışmanın ve gelişmiş bir teknolojinin ürünü olan bu uçak geçtiğimiz günlerde New Mexico’da havalanışından kısa bir süre sonra düştüğü ortaya çıktı. Uçağın düşmesine neyin sebep olduğu henüz bilinmiyor. Ancak ABD’de bulunan havacılık kurumları konu hakkında endişeli. 50 metre genişlide sahip uçağın yerleşim yerlerinden birine düşmesi durumda çok sayıda kişinin ölebileceği belirtiliyor.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler