Hosting’e Alan Adı ve Web Alanı Nasıl Eklenir?

Bir Web sitesi oluşturmak ve bunu yayınlamak için gerekli olan iki ana unsurdan biri Alan Adı(Domain), diğeri ise Hostingtir. Bu iki unsur birbirini tamamlayan ve birbirine ihtiyaç duyan unsurlardır. Natro Müşteri Paneli üzerinden Hosting hesabına bir alan adını eklemeden önce kontrol etmemiz gereken ilk adım ekleyeceğimiz alan adının NS(Name Server) kayıtlarının natro dns sunucularına kayıtlı olmasıdır. Alan adınız Natroda ise bunu kontrol etmek için müşteri paneli ana sayfasından alan adı yönetimine girip aktif alan adlarınız menüsünden ilgili alan adının yönetim panelinden DNS sunucularını kontrol etmektir.

Müşteri paneli ana sayfasından Alan Adı Yönetiminin içerisinden Aktif Alan Adlarınız’a tıklayınız.

İlgili Alan adının Yönetim Paneline giriş yapabilirsiniz.

DNS Sunucularının ns1.natrohost.com, ns2.natrohost.com olması gerekmektedir.

DNS sunucuları farklı bir adres olarak kayıt edilmişse öncelikle DNS sunucularının güncellenmesi gerekir. Güncelleme işlemi yapıldıktan sonra kayıtlar dünya üzerindeki sunucularda 4 saat içerisinde aktif olacaktır(Kontrol için http://www.whatsmydns.net adresi kullanılabilir).

Alan adı farklı bir kurumda kayıtlı ise; aynı işlemleri o kurum üzerinden gerçekleştirip DNS kayıtlarını güncellemek gerekmektedir.

DNS güncelleme ve kontrol işlemleri bittikten sonra müşteri paneli ana sayfası üzerinden hosting yönetimi alanına girilerek web hosting hesapları kısmına giriş yapılır. İlgili Hosting Paketinin Cloud Paneline giriş sağlanır. Panele giriş yaptıktan sonra öncelikle DNS yönetiminden alan adını eklemek gerekmektedir. DNS yönetiminden alan adı eklenmediği zaman yeni bir web alanı olarak ekleme yapılamamaktadır. Burada önemli olan bir diğer hususta alan adının natro üzerinde herhangi farklı bir hosting paketi içerisinde web alanı olarak ekli olmamasıdır.

 

İlgili hosting paketinin yönet butonuna tıklanarak giriş sağlanır.

Diğer İşlemler menüsünden DNS Bölgelerine giriş yapılır.

Yeni alan adı ekle butonuna tıklanır.

DNS kaydı yapılacak alan adı eklenir.

                Eğer DNS kaydını oluşturmak için ekleme yapıldığında “bu alan adını eklemeye yetkiniz yok” uyarısın alınıyorsa, DNS’ler natroya yönlendirilmemiş veya yönlendirilen DNS kayıtları daha oturmadığı için böyle bir uyarı alınmaktadır.

Alan adı farklı bir natro müşteri panelinde kayıtlı ise; izin talebi gönder seçeneği ilgili alan adının bulunmuş olduğu müşteri panelinin ana sayfasına alan adını ekleme isteği gidecektir. Alan adı sahibinin onayı sonrasında alan adının DNS kaydı eklenecektir.

Bu işlemler tamamlandıktan sonra alan adının DNS kaydı oluşacak ve artık Web alanı olarak eklenebilir alan adları içerisinde görüntülenecektir.

Web Alanı Yönetimi kısmından Web Alanı Butonuna tıklanarak Yeni Web Sitesi Ekle seçilir.

Natro üzerinde kullanılan hosting paketleri Addon hosting sistemiyle çalışmaktadır. Web alanları bu sistemde paylaşımlı ortak alan kullanmaktadır. İlk eklenilen web alanı birincil alan adı ve ondan sonraki eklenenler addon alan adı olarak eklenmektedir. Bütün web alanları ortak CPanel/Plesk panel kullanmaktadır ve bütün işlemler tek panel üzerinden gerçekleştirilmektedir. Ayrıca FTP alanlarıda ortak olarak kullanılmaktadır.

 Yeni Web Sitesi Ekle bölümünden DNS kaydı eklenmiş olan alan adının artık web sitesi oluşturulabilir.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler