Hotjar Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Hotjar Nedir?

Hotjar nedir? Bir web sitesini ziyaret eden kişilerin site içerisindeki hareketlerini kaydedebilir, ziyaretçilere sorular yönlendirilebilir ve dijital pazarlamada kullanılabilir.

Herhangi bir kurulu web sitesini ziyaret eden kişilerin, gerçekleştirmiş oldukları oturum süresi boyunca sitedeki davranışlarını, site içerisinde geçirdikleri zamanı aynı zamanda herhangi bir form mevcutsa bu formla olan etkileşimlerini, ziyaretçinin sayfa içerisindeki hareketlerini tüm cihazlar üzerinden takip edilmesini sağlamaktadır. Hotjar ile aynı zamanda ziyaretçilere doğrudan sorularda yöneltilebilir. Konuyla ve içerikli ilgili düşünceleri alınabilir ve konuya ve içeriye dair sorular sorularak ürün ve hizmet kalitesi arttırma amacı güdülebilir. Hotjar heat map aracılığıyla analizleri daha yakından takip etme fırsatı bulabilirsiniz.

Tek bir hesapla birlikte pek çok web sitesi kurulumunu ve uygulamayı bulundurabilmektedir. Oluşturulmuş olan organizasyon ve siteler organizasyon ve sites sayfasında takip edilmektedir. Sitelerin eklenmesi aynı zamanda doğrulanmasının arkasından feedback ve analylics bölümünde yer alan araçlarında mutlaka kurulumu yapılmaktadır.

Hotjar Dijital Pazarlama Aracı

Dijital pazarlama işiyle uğraşan kişilerin mutlaka kullanmaları gereken bir araçtır. Kişiler hotjar sayesinde tüm web sitelerindeki hareketleri anında takip edebilir ve customer journey denilen müşterilerin web sitesinde yapmış oldukları aktiviteler ile ilgili detaylı bilgi alabilirler.

Web sitenize entegre sonucunda tüm kullanıcıların tüm hareketlerini ayrıntılarıyla analiz etmeye yarayan bir araç olan hotjarın kişiselleştirilmiş anketi sayesinde satış performansları ölçülmektedir. Özellikle dönüşüm araçları ve satış performans hunisi oldukça popülerdir.

Aynı zamanda hotjar ücretlendirilmesi yapılırken, gösterim sayısına önem verilmektedir. Gösterim sayısı arttıkça ücretlendirme de doğrudan artacaktır. Sayfanız günde 10.000’den az gösterim yapıyorsa personel paketini seçmeniz mümkündür. Bu pakette aylık ortalama 29 dolar yapmaktadır. Kişiler günlük sayfa gösterim sayısını da Google analytics yardımı ile rahatlıkla öğrenebilirler.

Eğer profesyonel bir sayfanız varsa ve günlük gösterim sayısı 2 milyondan fazlaysa aylık ortalama 989 dolar gelir olabilir. Tüm bunlardan yararlanmak için yapmanız gereken hotjar.com adresinden kaydınızı oluşturmaktadır. Üstelik bunu ücretsiz olarak yaparsınız.

Hotjar Kullanmanın Avantajları

Recording raporu sayesinde web sitenizi ziyarette bulunan kullanıcıların deneyimlerini aynı zamanda tüm hareketlerini rahatlıkla görebilirsiniz. Ziyaretçi hangi sayfada nelere tıklamış, nelere odaklanmış veya nelere odaklanmamış gibi soruların cevabını bulmanız mümkündür. Bu özellik özellikle ürün satın almak isteyenlerin, müşterilerinin takibini ve nelere dikkat ettiğini görmeye yaramaktadır. Aynı zamanda internette ziyaret ettiğiniz her siteyi hotjar kaydetmektedir.

Türkiye’de ise tanınmış birçok firma kullanmaktadır. Bunun içinde televizyon kanalları ve üniversitelerde bulunmaktadır. Üniversite olarak kullanan tek üniversite Sabancı Üniversitesidir. Bu üniversite hotjar kullanmanın avantajını da görmektedir. Dijital pazarlamada görüldüğü üzere hotjar kullanmanın avantajları oldukça fazladır. Bundan dolayı firma ve markalar mutlaka kullanımını daha yaygın hale getirmelidir.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler