2016 Yılında İçerik Pazarlaması Trendleri

Content text on virtual screen. Business technology and internet concept

Bundan birkaç yıl önce içerik pazarlaması denildiğinde, web sitelerine kaliteli içerik üretme anlamına geliyordu. Bugün ise içerik pazarlaması, farklı platformların gelişmesi ve kullanıcı davranışlarının değişimi ile birlikte blog, infograk ve video gibi içerik türlerini de içinde barındırmaktadır. Ayrıca üretilen içeriklerin sadece web sitesinde değil, ilgili kitlenin bulunduğu mecralarda da yayınlanması gerekmektedir.

İçerik pazarlamasında artan rekabet 2016 yılında daha da büyüyecektir. Bu rekabette geride kalmamak için aşağıdaki hususlara dikkat etmenizde fayda vardır.

1- Kitlenizi ilgilendiren güncel konulara yönelin

Her şeyden önce artık okuyucularınızın ya da kullanıcılarınızın eğilimlerini izlemeniz gerekmektedir. Gelişen teknoloji ve sosyal platformların insanların alışkanlıklarını değiştirdiğini bunun sonucunda klişe içeriklere artık ilgi göstermediklerini hatırlatmak isterim. Bu nedenle, 2016 yılında sadece ürün ve hizmetlerin ile ilgili bilgi sağlayıcı içeriklerin dışında, sektörünüzde gelişen önemli konular hakkında da içerikler üretmeniz gerekecek. Hatta sadece bilgi vermenin dışında eğlendirici, okuyucuların etkileşimde bulunacağı içerik türlerine de yönelebilirsiniz. Bu şekilde okuyucu kitleniz, farklılaşan içeriklere daha fazla ilgi gösterecektir. Kısacası, ziyaretçilerinize her gün aynı menüyü sunmayın, araya farklı tatlar da ekleyin.

2- Oluşturacağınız içeriklerde detaylara önem verin

Nasıl ki ürün satmak için rakip firmalar ile sektörel bir rekabet yaşıyorsanız, içerik pazarlaması alanında da rakiplerinizle rekabet etmeniz gerekmektedir. Bu rekabette bir adım daha öne geçmek için içerik oluştururken daha fazla detaycı olun. Okuyucularınızın daha detaylı bilgiye ulaşmasının yanı sıra Google organik aramalarda daha fazla görüntülenme ve tıklama almak için hazırlamış olduğunuz içeriklerde detaylara önem vermeniz gerekmektedir. Farklı kaynaklar edineceğiniz grafikler ve rakamsal veriler ile daha zengin, ilgi çekici ve Google’ın gözünde daha özgün içerikler üretebilirsiniz.

3- İçeriklerinizi daha farklı kanallardan kitlenize ulaştırın

İnternet kullanıcılarının, interneti kullanım amaçlarının başında sosyal medya gelmektedir. Resim, video, infografik, karikatür ve GIF gibi birçok türde paylaşımların yapıldığı sosyal medya platformları, ilgili kitleye ulaşmak için en ideal kanallardan biridir. Organik trafiğin dışında, Facebook, Twitter ve Google+ gibi farklı sosyal medya kanallarında içeriklerinizi paylaşarak, takipçilerinizin dikkatini çekebilir ve içeriklerinize olan ilgiyi bu şekilde arttırabilirsiniz.

content-marketing-2016

4- Görselliğe daha fazla önem verin

Artık yazılı içeriklerin doyum noktasına ulaştığını söylemek mümkün. 2015 yılının ortalarında başlayan ve görselliği ön plana çıkartan paylaşımlar bu yılında en ilgi çekici içeriklerinden olacak. Çok fazla içeriğin üretildiği internet dünyasında, kullanıcıların bir içeriğe ilgi göstermesi için artık neredeyse saniyeden bile kısa bir süre var. Kendi sosyal medya hesaplarınızda, anasayfadaki içerikleri tek parmak hareketli ile ne kadar hızlı bir biçimde göz attığınızı düşünün. Bu hızlı haber akışı içerisinde, kullanıcının içeriğe ilgi göstermesini sağlamak için yaratıcı görseller ile içeriklerinizi paylaşmanız gerekmektedir.

İçerik pazarlaması, günümüz internet gelişimi ve bunun sonucunda kullanıcıları davranışlarındaki değişim ile paralel olarak devam etmektedir. Başarılı içerik paylaşımları yapmak için gündemi çok iyi takip etmeli, trend paylaşım türlerine yönelmeli ve hitap ettiğiniz kitlenin davranışlarını çok iyi analiz etmeniz gerekmektedir.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler