Instagram Reklamlarına “Satın Al” Butonu

Son zamanlarda büyük oranda artan aktif üye sayısı ile diğer sosyal mecraları geride bırakan fotoğraf paylaşım platformu Instagram, reklam görsellerinin altına; “Satın Al” ve “Üye Ol” gibi butonlar koyarak hem kullanıcılarına farklı bir deneyim yaşatmayı hemde bu sayede kendisine gelir sağlamayı hedeflemektedir. 

instagram-satın-al-butonuÖzellikle Facebook tarafından satın alındıktan sonra belli bir ivme yakalayan ve kullanıcılar arasında fenomen olma başarısını gösteren Instagram’ın nasıl br gelir modeli oluşturacağı büyük merak konusuydu. Özellikle perakende sektöründeki firmalar tarafından büyük ilgi gören Instagram, kullanıcılarına kendi uygulaması içinde satış yapma imkanı sunmaya başladı.Tabi bu özellik sadece kullanıcı deneyimini arttırmak için olduğunu söyleyemeyiz. Instagram, yapılacak olan her satıştan belli oranlarda komisyon alarak, uzun süredir arayış içinde olduğu gelir modeline de kavuşmuş olacak.

Tabi bu yeniliğin kullanıcı tarafında nasıl karşılanacağı henüz merak konusu. Çünkü, reklamverenlerin asıl amacı reklam verilen ürün ile takipçilerini kendi sitelerine çekmek ve diğer ürünlerden de satın almasını sağlamak. Ancak Instagram’ın bu yeni özelliği, başka bir siteye gitmeden uygulama içinde satın alma imkanı sunmaktadır. Tabi bu durum da reklamverenlerin pek hoşuna gitmeyecek gibi görünüyor.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler