Küçük İşletmeler ve Sosyal Medya

Sosyal medya artık hayatımızın en önemli parçalarından biri oldu. İş yerlerimizde bulunduğumuz ruh halinden, seyahatlerimizde çektiğimiz fotoğraflara, dostlarımız ile çektiğimiz eğlenceli videolara kadar pek çok paylaşım yapmakta ve paylaşılan içerikleri takip etmekteyiz. Ancak sosyal medyanın

kullanımı sadece bununla sınırlı değil. Milyonlarca üyesi bulunan bu sosyal platformlar artık işletmeler için birer hedef kitle haline gelmiş ve reklam amaçlı kullanılmaya başlanmıştır.

Ürettikleri ürün ya da hizmetleri amaçlamış oldukları hedef kitlelere ulaştırmak isteyen firmalar, bu platformlara üye olan kişilerin; cinsiyet, yaş, şehir, eğitim, ilgi alanı gibi özelliklerini belirleyerek, bu özelliklerine göre kampanyalar oluşturup reklam çalışmaları yapmaktadır. Günümüzde daha çok büyük ve orta ölçekli firmaların önem verdiği bu reklamlara, küçük ölçekli işletmelerin katılımı çok düşüktür.

kobiler-icin-sosyal-medya

Küçük ölçekteki işletmeler bu konuda; firmanın yapısı, hizmet verdiği sektör, maddi olanaklar ve reklam anlayışı gibi pek çok sebebe bağlı olarak sosyal medyaya gereken önemi göstermemektedirler.

Küçük işletmeler neden sosyal medyada olmalı?

Elbetteki çağın şartlarına ayak uydurmak her sektör için artık altın kural. Her ne iş yapıyorsanız yapın, satışlarınızın biraz daha artmasını istiyorsanız eski yöntemlerden yavaş yavaş vazgeçmelisiniz. Ufak bütçeler ile yapılacak olan sosyal medya çalışmaları sizi çok geniş kitlelere ulaştıramasa bile bölgesel anlamda satışlarınıza ve bilinirliğinize katkı yapacaktır.

Hangi sektörden olursanız olun, artık insanların her türlü ihtiyaçlarını gidermek için interneti kullandığını unutmayın. Yeme-içme, teknik servis, tamirat işleri, mobilya, taksi çağırma..vs gibi pek çok ihtiyaçları için kişiler artık interneti kullanıyor ve kendisine en yakın olan firmayı internette bularak adres veya telefon bilgisi gibi bilgilere ulaşıyor. Siz de oluşan bu talep pastasından payınızı almak istiyorsanız çağın gereklerine uygun olarak, ürün ve hizmetlerinizi insanlara arz etmeniz gerekmektedir.

Sosyal medya ile sürekli ilgilenmek gerekir mi?

Profesyonel bir sosyal medya çalışması için bu soruya kesinlikle “evet” diyebiliriz. Ancak küçük ölçekli işletmeler ; iş yoğunluğu, personel yetersizliği, yatırım gücü yada işletme yapısına bağlı etkenlerden dolayı çok fazla zaman ayıramasalar bile en azından sosyal medya platformlarında hesap oluşturmalarını, telefon, fax, adres, mail adresi, web sitesi gibi temel firma bilgilerini girmelerini ve ürün yada hizmetleri ile ilgili bilgileri ve görselleri paylaşmalarını tavsiye ederim. Çok sık olmamakla birlikte; özel gün ve durumlarda paylaşımlar yapması da faydalı olacaktır.

Geleceğin reklam ve pazarlama stratejilerinin büyük bir kısmını digital ve interaktif reklamcılık oluşturmaktadır. Siz de daha fazla insana ulaşmak, müşteri kitlenizi arttırmak ve ticari faaliyetlerinizi arttırmak istiyorsanız, gelecek planlarınızı bu anlayış üzerine kurmalısınız.

Unutmayın! Sosyal medyada atacağınız “en küçük adım” bile sizi binlerce kilometre uzaklara götürür. Yeter ki ayağınız yere bassın.

Faydalı olması dileği ile…

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler