Kurumsal İmaj İçin Olmazsa Olmaz 9 Öneri

Kurumsal imaj, kurumunuzun iç ve dış müşterilerinin o kuruma ilişkin izlenimlerini, duygularını, düşüncelerini ve algılarını belirmektedir. Müşterilerinizin, kurumunuzla ilgili düşüncelerini ve algısını belirleyen en önemli unsurdur. Uzun dönemli bir rekabet ve başarı için olumlu imaj oldukça önemlidir. Peki iyi bir kurumsal imaj nasıl çizilir?

  1. Kurum imajının ilk aşaması renk ve logo kullanımı 

Kurumunuzun sahip olduğu logo ve renk, markanızın (kurumunuzun) müşterileriniz tarafından nasıl algılanacağı ile ilgili önemli unsurlardan biridir. Ayrıca, rakiplerinizden sizi ayrıştırmasını ve müşterileriniz tarafından akılda kalıcı olmanızı sağlar. Kurum imajını olumlu yönde etkilemesi için logo ve renkler kurum kültürüne ve stratejisine uygun olarak hazırlanmalıdır.

  1. Kurum içi iletişimin güçlü olması 

Çalışanlar, hedef kitlelere kurum kültürünü yansıtırlar ve/veya yansıtmaları gerekmektedir. Kurum içi iletişim, kurum kültürünün ve kurumun misyonunun çalışanlar üzerindeki etkisi nedeniyle önem arz eder. Çalışanların kurumu benimsemesi, hedef kitlenin algısını olumlu yönde etkileyebilmektedir.

  1. Kurum liderlerinin, kurumun vizyonu ve misyonunu doğru yansıtması 

İyi bir kurum imajı için, liderlerin, çalışanlarının ihtiyaç ve beklentilerini karşılaması gerekmektedir. Kurumu temsil eden liderin, kurumu etkilemesini istemediği her türlü davranış ve açıklamadan kaçınması gerekir.

  1. Müşteri memnuniyetinin sağlanması

Müşterilerin sorunlarının çözümlenmesi, sorularının yanıtlanması, beklenen kalitede hizmetin alınması kurumun imajını etkilemektedir. Hedef kitlenin beklentilerinin proaktif olarak görülmesi ve müşteri memnuniyetinin sağlanması, kurumun algısını olumlu yönde etkiler.

  1. Halkla ilişkilerin kurum imajını doğru yönetmesi 

Halkla ilişkiler, işletmelerin yönetsel işlevlerinden biri olmalıdır. İşletmeler için önem taşıyan kurumsal imajı yönetme ve koruma görevini de Halkla İlişkiler Bölümü yürütmelidir.

  1. Doğru reklam iletişimi

Kurum, reklamlarıyla farkındalık oluşturabilmekte ve hedef kitlenin zihninde yer etmektedir. Ayrıca potansiyel müşteriye ulaşmak için de en etkili yöntemlerden biridir. Doğru reklam mecralarının belirlenmesi ve düzenli iletişim sürdürülmesi kurum imajı açısından oldukça gerekli ve önemlidir.

     7.  Kurumun fiziksel görüntüsü

Kurumun genel görüntüsü ve yarattığı izlenim, kurumsal imajı etkileyerek kurum kimliği ve kurumsal imaj arasında etkileşimi artıran en önemli faktörlerden biridir.

8. Kısa ve hatırlanabilir bir alan adınızın olması 

Daha iyi bir kurumsal imaj ve görünüm için, akılda tutması kolay bir alan adı (domain) tercih etmeniz önemlidir. Böylece hedef kitleniz tarafından daha kolay fark edilebilir ve işinizi daha net bir şekilde müşterilerinize yansıtabilirsiniz.

  9.  Kurumun e-posta adresinin, kurumu yansıtması

Kurumun iç ve dış iletişiminde, kuruma olan güvenin ve akılda kalıcılığın artmasındaki en önemli etkenlerden biri de kurumun e-posta adresidir. Kurumun belirleyici özelliği olan kurum ismine ait bir e-posta adresi olması ve müşteriyle olan iletişimin de bu e-posta adresi ile gerçekleştirilmesi kurum imajını olumlu yönde etkilemektedir.

Siz de olumlu bir kurum imajı için, kurumuzun isminde bir profesyonel e-posta adresine sahip olabilirsiniz. Natro’nun yeni ürünü X-Mail’in sunduğu uygun ve avantajlı fiyatlar ile kurumunuzun alan adına ait özel bir e-posta sahibi olabilirsiniz. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Kurum imajınızı güçlendirmek için bu maddeleri göz önünde bulundurmanız olumlu imaj oluşturmanız noktasında faydalı olacaktır.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler