Neden .Top Domain?

.Top Domain Nedir?

Eğer mükemmel bir alan adı bulmaya çalışıyorsanız, bunalmış hissedebilirsiniz. Denediğiniz kelime kombinasyonlarının birçoğu zaten başkaları tarafından alınmıştır. Bir .com alan adı gerçekten gerekli mi emin değilsiniz ve muhtemelen alan adınıza popüler anahtar kelimeleri eklemeniz gerekip gerekmeyeceğini merak ediyorsunuzdur.

Alan adınızı hatırlamak kolay değilse, bulunma şansı da doğal olarak azalır. Alan adlarının hatırlanması ve kısa olması oldukça önemlidir. Dolayısıyla, kısa bir alan adı seçmek, şirketler, markalar ve son kullanıcılar için önemlidir.

.top alan adının İngilizce çevirisi “üst seviye” ve “üst” olarak karşımıza çıkmaktadır. Çince çevirisi ise “atılım”dır.

9 Ocak 2018’de Çin İnternet Birliği tarafından yayımlanan İnternet Pazar Endeksi Raporu’na göre .top alan adı, .com, .cn and .net alan adlarından sonra 4. sırada gelmektedir. Aynı zamanda, .top alan adı da listedeki tek nTLD’dir. Rapor, 2017 yılının sonuna kadar Çinli web sitelerinin sayısının 5.260.600’e ulaştığını ve bu web siteleri için toplam 7.096.900 alan adının kullanıldığını gösteriyor. Çin’in, internet endüstrisine yakınlaşmasının ve yeni endüstrilerin yükselişinin hızlanmasıyla birlikte, .top alan adlarının kullanımı giderek daha çok kişi ve işletmeyi kendine çekecektir.

Neden .Top Alan Adı Seçilmeli?

Kullanıcılar tarafından genelde www olan URL formatı bilinmekte. İnternetin hızla gelişmesi ile, kısa, akılda kalıcı ve daha iyi bir marka görüntüsü olan alan adlarının da geliştirilmesi gerekiyordu. Eski alan adı uzantıları, pazar durumunun ihtiyaçlarını karşılayamadı ve bu nedenle yeni alan adı uzantıları ortaya çıktı. .top işte bu zamanda doğdu.

Google’da “top” kelimesi için yaklaşık, 10 milyar arama yapılmıştır. Birçok .com alan adının mevcut durumda kaydedildiği bilindiği için, 2012 yılında, .top alan adı doğdu ve 18 Kasım 2014 tarihinde kayda açıldı. Şimdiye kadar, dünyada 247 ülkeden, 3.8 milyonun üzerinde .top domain kaydı bulunmakta. Her gün ortalama 10 binden fazla .top alan adı kayıt edilmeye devam edilmektedir.

.top’un müşterileri arasında Amazon, Apple, Baidu, Chanel, Google, Lego, Yahoo, Rolex vb. gibi büyük markalar da bulunmaktadır. Hepsi kendi .top alan adlarını kaydetmiştir.

Siz de, online alanda markanızı üstlere taşımak ve akılda kalıcı bir alan adına sahip olmak için, .top alan adının ayrıcalıklarından yararlanarak, markanıza uygun bir alan adı kaydedebilirsiniz. 

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler