Ping Nedir? Ping Süresi Nasıl Düşürülür?

Ping Değeri Nasıl Düşürülür Ping Düşürme Yolları

Ping Nedir? Bilgisayarınız ile karşıdaki sunucu arasındaki bir veri paketinin iletilmesi esnasında geçen süredir. Ping süresi artarsa video izleme platformlarında olduğu gibi videolar bir süre donmaya başlar ve donarak oynatılır. Oyun oynarken de bu böyledir. Bunun iki sebebi olabilir. Ping Nedir? LAG (Server Arası Zaman Aşımı) veya sizden kaynaklı zaman aşımı yani ping süresidir.

Ping Süresi Nasıl Düşürülür?

  • İlk olarak başlat > Çalıştır > burada çıkan yere cmd yazıyoruz.
  • CMD; komut ekranında şu komutları giriyoruz sırasıyla bir sonraki adıma geçiyoruz.
  • Çıkan ekrana ipconfig yazıyoruz sonra enter tuşuna basıyoruz. Buradan IPv4 Adresimizi öğreniyoruz.
  • Sonraki adım ise ipconfig/flushdns yazıyoruz. Burada komut dns geçmişinizi siliyor. Tekrar enter tuşuna basıyoruz.
  • En son olarak son komutu yazıyoruz ping -t IPv4 öğrendiğimiz adresi buraya giriyorsunuz.
  • Bu olan sorunu %90 ihtimal ile çözmektedir. Ve her oyuna girmeden önce bu komutu yazarak girerseniz ping süresi oranı düşecektir.

Ping Süresinin Önemi

Genellikle bildiğiniz oyunlardan olan Counter Strike Global Offensive veya LOL gibi online oynanan oyunlarda her saniyenin hatta milisaniyenin oldukça büyük bir önemi vardır. Sizin her hamlenizin oyundaki pozisyonunuzu değiştirebileceği durumlarda ping süresi değerleri yüksek olması sizleri kötü duruma dahi düşürebilir. Ping süresi değerinin yüksek olmasının nedenleri aslında oldukça çoktur. Aslında bir oyuna girdiğiniz vakit, ping değeriniz çok yüksek ise ping düşürme yöntemini uygulamanız gerekir. Bu eylem sizlere büyük bir yarar sağlayacaktır. Ping değerinin yüksek olma sebebi başında en önemlisi internet hattınızın santralinize olan uzaklığı ile ve wi-fi bağlantısı ile bağlanıyorsanız hat değerlerini paylaşmaktan oluşuyor. Bu yüzden en yakın wi-fi bağlantısı noktasında durmanız veya kablo ile bağlanmanız gerekebilir.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler