Plesk Üzerinden Dizin (Klasör) Şifreleme Nasıl Yapılır?

Data Security Encryption.

Dizin (Klasör) Şifrelemeyi Neden Kullanmalısınız?

Dizin şifreleme, web siteniz için ekstra güvenlik sağlamaktadır. Özellikle web sitenizin yönetici paneli giriş dizininde ek güvenlik önlemi olarak dizin şifreleme işlemi uygulamanızı öneririz.

Adım 1:

Web sitemizde WordPress kullandığımızı ve yönetici panelimizin klasörü olan “wp-admin” klasörüne girişlerde ekstra kullanıcı adı ile şifre sorulmasını istediğimizi varsayalım. Bunun için Plesk panel sayfamızda “Şifre Korumalı Dizinler” seçeneğine tıklamanız gerekmektedir.

Adım 2:

Açılan sayfada “Araçlar” alanında bulunan “Korunmuş Dizin Ekle” seçeneğine tıklıyoruz.

Adım 3: 

Korunmuş Dizin Ekle” seçeneğine tıkladıktan sonra açılan sayfada “Dizin adı” kutucuğuna hangi klasörü şifrelemek istiyorsanız, o klasörün ismini yazmanız gerekmektedir. Örnek olarak; “wp-admin” klasörüne uygulayacağınızı ifade etmiştik ve şimdi “Dizin adı” kutucuğuna aşağıdaki ekran görüntüsünde de görüldüğü gibi /wp-admin şeklinde yazabilirsiniz. Eğer farklı bir klasör için işlem uygulayacaksanız, ekstra kullanıcı adı ve şifre sorulmasını istediğiniz klasörün ismini yazarak devam edebilirsiniz. “Korunmuş alan başlığı” kutucuğunun doldurulması zorunlu değildir; ancak örnek olarak “Şifrelenmiş Dizin” yazdık. Gerekli kutucukları doldurduktan sonra, “Tamam” tuşuna tıklayabilirsiniz.

 

Adım 4:

Ekstra kullanıcı adı ve şifre sorulacak olan dizini tanımladık. Şimdi giriş yaparken kullanacağınız kullanıcı adı ve şifreyi tanımlamanız gerekmektedir. Açılan sayfada “/wp-admin” linkine tıklayabilirsiniz.

Adım 5:

Araçlar alanında bulunan “Kullanıcılar” seçeneğine tıklamanız gerekmektedir.

Adım 6:

Şimdi giriş yaparken kullanacağınız kullanıcı adı ve şifrenizi belirlemeniz gerekmektedir. Kutucukları doldurduktan sonra “Tamam” tuşuna tıklayarak devam edebilirsiniz.

Adım 7:

Kullanıcı adı ve şifrenizi de eklediğinize göre örnek olarak işlemleri uyguladığımız “wp-admin” klasörüne giriş yaparken bundan sonra ek kullanıcı adı ve şifrenizin girilmesi istenecektir.

İstatistiklere göre; crack yazılım, ters proxy, lisanssız yazılım kullanan web siteleri, diğer web sitelerine kıyasla daha fazla risk altındadır. Ayrıca lisanssız panel kullanımı hukuki sonuçlar doğurur. Verilerinizi güvenle korumak için orijinal lisanslı yazılım kullanın ve hizmet aldığınız firmadan orijinal lisans kullandıklarına dair mutlaka kanıtlar isteyin.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Bulut Bilişim Nedir?
Devamını Oku

Bulut Bilişim (Cloud Computing) Nedir?

Bulut Bilişim Nedir? bilgisayar, mobil ve diğer cihazların, istenilen zaman kullanıldığı, aralarında veri paylaşımı gerçekleştirebildiği, kullanıcıların verilerini saklayabildiği ve…