Posta Arşivi Nedir?

Posta arşivi, tüm e-posta trafiğinizin otomatik olarak yedeklenip arşivlenmesine imkan veren bir platformdur.

Son yıllarda; gerek bireysel, gerek kurumsal alanda artan mail trafiği göz önünde bulundurulduğunda, posta arşivinin öneminin de arttığını görebiliriz. Özellikle iş sırasında, gün içinde birçok mail gönderimi ve alımı söz konusu. Peki, bu mailler ne kadar güvende? Eski mailleriniz arasında önemli olan ve gözünüzden kaçırdığınız maillere rahatlıkla ulaşabiliyor musunuz? Çalışanlarınızın mail trafiğini takip edebiliyor musunuz?

Normalde, bir paylaşımlı barındırma yani hosting hizmeti alan kişi, bu mailleri kopyalayamıyor yani yedeklemesi yapılamıyor. Ancak; posta arşivi hizmeti ile birlikte artık tek panel üzerinden kolaylıkla gelen mail trafiğini izleyebilir ve bunları dilediğiniz gibi arşivleyebilirsiniz.

Neden Posta Arşivi?

1- Mail kullanıcınızdan kaynaklanan bir sorundan ötürü yani, mailin kasten silinmesi gibi durumlarda bir kayıp yaşamayacak ve paneliniz üzerinden tüm mail trafiğini görebilirsiniz.

2- Bu mail adreslerini kullandığınız bilgisayarınız, cep telefonunuz ve tabletinize bir zarar gelmesi durumunda, maillerinizi kaybetmeden, iletilerinize ulaşabilirsiniz.

3- Eskiden firmanızda çalışan bir personelinizin mail hesabı silinse dahi, posta arşivi hizmeti ile birlikte detaylı arama yapabilir ve personelinizin iletilerine ulaşabilirsiniz.

4- Paneliniz üzerinden arama yaparken, her mail kullanıcınız ayrı ayrı olarak depolanır ve siz araştırma yaparken iletilerinize daha kolay ulaşma imkanı sağlar.

5- Yine bu hizmet ile, bu panel üzerinden takip sağlamak amacıyla birden fazla kullanıcı oluşturup işlemlerin takibini kolaylıkla yapabilirsiniz.

6- Posta Arşivi Hizmeti ile gelişmiş e-posta arama özelliğine kavuşabilir ve filtreler aracılığıyla maillerinize ulaşma imkanına sahip olabilirsiniz.

7- Basit arşivleme fitreleri ile, size tanımlanan kaynak kullanım miktarını kolayca yönetebilir ve yer tasarrufu yapabilirsiniz. Arşiv kurallarınızı dilediğiniz zaman panel üzerinden değiştirebilirsiniz.

8- AES-128 şifreleme formatı ile mailleriniz şifrelenecektir. Bu sayede, mailleriniz daha güvenli bir biçimde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Posta Arşivi, Natro Üzerinden Nasıl Satın Alınır?

1- Natro.com’a giriş yaptıktan sonra ve “E-Mail > Posta Arşivi” adımını takip edin.

 

2- Posta Arşivi sayfasından, “Satın Al” butonuna tıklayın. Ardından size müşteri girişi yapmanız için bir uyarı verecek, müşteri girişinizi yapın.

3- Müşteri girişi yaptıktan sonra, sizden hosting hesaplarınızda bulunan E-Posta siteleriniz arasından, seçim yapmanızı istenecek. Dilerseniz ”Daha Sonra Belirleyeceğim” diyebilirsiniz.

4- Ardından devam ettikten sonra ödemenizi yaptığınızda otomatik olarak paketiniz aktif hale gelecektir.

5- Ardından Müşteri panelinize giriş yapın ve Servis Yönetimi menüsünden > Posta Arşivi’ne tıklayın.

6- Burada ki görselde, belirtilmiş alandaki adrese tıkladığınızda size mail adresinize gönderilen posta arşivi giriş bilgisi ile erişim yapabilirsiniz. Dilerseniz, bu şifrenizi aynı menüden yönet dedikten sonra, sol alt menüden de görebilirsiniz.

7- Başarılı bir şekilde Posta Arşivine Giriş Yaptınız!

Böylelikle geniş arama filtreleri ile Posta Arşivi hizmetini mail adresleriniz silinse dahi gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler