Sosyal Medya Pazarlamasının 10 Kuralı

Sosyal medya pazarlamasının gücünden yararlanarak, hedef kitlenize ve müşterilerinize rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ancak; sosyal medya pazarlamasına sıfırdan başlamak daha zordur. Bu nedenle sosyal medya pazarlamasının temellerini anlamak ve bilmek hayati önem taşır.

 

sosyal-medya-pazarlamasi 

Aşağıdaki 10 kuralı uygulayarak, müşterilerinize daha iyi hizmet vermek için bir temel oluşturmaya başlayabilirsiniz.

  1. Dinleme

Sosyal medya ve içerik pazarlamasıyla elde edilen başarı, daha fazla dinleme ve daha az konuşma gerektirir. Bu noktada, hedef kitlenizin online olarak nerelerde olduğunu, neye önem verdiğini anlamanız ve onları düzenli olarak takip etmeniz gerekmektedir. Hedef kitlenizi iyi dinlediğinizde, onların hayatlarında yer edinebilir ve onlara değer katabilirsiniz.

  1. Odaklanma

Sosyal medya pazarlaması için uzmanlaşma önemli kriterlerden biridir. Bu nedenle markanız ve hedef kitleniz için geniş bir strateji oluşturmanız ve bu stratejiyi izleyerek iletişiminizi güçlü tutmanız önemlidir.

  1. Kalite

Sizi bilen, takip eden, okuyan, hakkınızda konuşan ve paylaşan 1 milyon online bağlantınızın olması, sizi bir kere gördükten sonra unutan 10 milyon bağlantıdan daha değerlidir.  Bu nedenle kaliteli içerik üretimi önceliğiniz olmalıdır.

  1. Tutku

Sosyal medyada hedefinize ulaşmanız uzun bir süreç gerektirebilir. Bu nedenle işinize tutkuyla bağlı olmanız ve sabrederek daha iyisini yapabileceğinize inanmanız önemlidir.

  1. Etki / Tepki

Gerçekten kaliteli ve gerçek hayata dokunan içerikler paylaşırsanız, bu içerikler takipçileriniz tarafından birçok farklı sosyal mecrada yayılacaktır. İçeriklerinizin farklı mecralarda yayılması, size yeni kapılar açabilir. Ayrıca Google arama sıralamasında da üstlerde çıkma şansınız artarak daha çok kişiye organik yoldan erişim sağlayabilirsiniz.

social-media-influence
  1. Yayılım

Piyasada, kaliteli takipçilere sahip olan ürünleriniz, hizmetleriniz ve işinizle ilgilenebilecek online etkinlikler yapan kişilerle iletişime geçmeye çalışın. Bu kişilerle markanızı güçlendirebilir ve sosyal medya üzerinden bilinirliğinizi artırabilirsiniz. Ayrıca bu kişilerle yapacağınız çalışmalar, hedef kitlenizin markanıza olan güvenini de sağlamlaştıracaktır.

  1. Değer

Eğer tüm zamanınızı sadece sosyal medya üzerinden ürününüzü tanıtmakla harcarsanız, bir süre sonra hedef kitleniz sizi dinlemekten vazgeçecektir. Bu nedenle, belli bir noktadan sonra markanıza ve paylaşımlarınıza farklı değerler katmanız gerekmektedir. Bu noktada, hedef kitleniz ile daha çok iletişim kurabileceğiniz çalışmalar yapmaya ve onları etkilemeye çalışabilirsiniz. Onların sadece sizi dinlemelerine değil, aynı zamanda cevap da verebilmelerine izin vermelisiniz.

  1. Kabullenme

Markanızı çok seven ve olumlu yönde etkileşimde bulunanlar olabileceği gibi, olumsuz düşüncelere sahip kişilerle de karşılaşacaksınız. Bu nedenle olumsuz da olsa size online olarak ulaşan herkesle iletişime geçmeye çalışın.

  1. Erişilebilirlik

Sosyal medya üzerinde, iletişiminizin sürekliliğine dikkat edin. Böylece hedef kitleniz, kendilerini istedikleri zaman size erişebilir durumda hissedecektir. Kolay tüketilebilir olmak yerine, kalıcı olmanız size ve markanıza değer katar.

sosyal-medya-erişilebilirlik 
  1. Karşılık

Siz de başka markalar ve kişiler hakkında sosyal medyada konuşabilir ve yayılımını artırabilirsiniz. Kendiniz de bu işin bir parçası olursanız, karşılığını alabilirsiniz.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

TrustRank Nedir?

Bu yazımda SEO çalışmalarında siteler için önemli olan TrustRank konusuna değineceğim. Yeni çıkan Penguin algoritması ile artık backlinkten…