Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Yapılır? En İyi Sosyal Medya Yönetim Araçları

Günümüzde internet ortamında ve sosyal medyada bulunmayan insan sayısı oldukça azalmaktadır. Teknoloji çağında yaşanılan bu devirde günde yaklaşık olarak 1 milyar insan sosyal medya platformlarında aktif olmaktadır. Günden güne büyüyen ve gelişen sosyal medya da özellikle kurumların ve şirketlerin ilgisini çekmektedir. Birçok şirket sosyal medyada da var olarak hedef kitlesini büyütebilir ve ürün satışlarını hızlandırabilir. Bu konuda sosyal medya yönetiminin doğru bir şekilde yapılması ve uygulanması gerekmektedir.

Sosyal Medya Yönetiminde Dikkat Edilecek Hususlar

Sosyal medyayı en iyi şekilde yönetebilmek adına bazı kıstaslara dikkat etmek ve bu durumlara göre yönetim sergilemek çok daha doğru olmaktadır. Öncelikle belirlenecek olan hedef kitle seçilir. Hedef kitlenin aş aralığı, cinsiyeti, ilgi alanları ve hobileri özenle takip edilmelidir. Sosyal medya hesapları aktif ve etkin bir şekilde yönetilerek dünya çapındaki büyük arama motorlarında üst sıralarda yer alma imkanı sağlanabilir. Marka ve ürüne ait görsel içerikler en iyi şekilde paylaşılmalıdır. Bunun yanında sosyal medyada var olan rakiplerin analiz edilmesi oldukça önemlidir. Rakipler sosyal medyada takip edilmeli ve olumlu ya da olumsuz noktaları özenle belirlenmelidir. Ayrıca sosyal medya platformlarında yer alan reklam verme özelliklerinden faydalanılmalıdır. Bu sayede birçok kişiye ulaşmak mümkün olmaktadır.

En İyi Sosyal Medya Yönetim Araçları

Sosyal medya yönetim araçları, sosyal medya hesaplarını daha iyi yönetmeye olanak sağlayan ve iş kolaylaştırıcı araçlar olmaktadır. Birçok farklı cihaz için geliştirilen bu araçların birçok özelliğinden faydalanmak mümkündür. Sosyal medya yönetim araçları arasında en iyileri şu şekildedir;

  • HootSuite: sosyal medya yönetim araçları arasında en çok kullanılan ve bilinenlerden birisi HootSuite olmaktadır. Bu program sayesinde tüm sosyal medya profillerini senkronize etmek mümkündür.
  • Buffer: LinkedIn, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformları ile eşleştirilebilen Buffer, HootSuite’e e benzese de bazı farklılıkları da bulunmaktadır. Kurumsal ve profesyonel kullanıma hitap eden bu araç ile sosyal medya üzerinde zamanı belirlenmiş postlar atabilmek mümkündür.
  • TweetDeck: Twitter hesaplarının yönetimi üzerine kurulmuş olan TweetDeck, eş zamanlı olarak hesap hareketlerini takip etmeyi ve yönetmeyi sağlamaktadır.
  • Seesmic: mobil ve web ile uyumlu olan Seesmic, Twitter, Facebook ve LinkedIn gibi sıklıkla ziyaret edilensite hesaplarının yönetiminde kullanılır.
0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

E-Ticaret Siteleri için 5 Öneri

E-Ticaret sektörü gün geçtikçe büyümektedir. Kullanıcılar artık pek çok ihtiyaçlarını internet üzerinden sipariş etmektedir. E-Ticaretin kullanımının artmasındaki en…