TR Uzantılı Alan Adı için Evrak Yükleme Rehberi

Alan adının ücreti ödendikten sonra yapılması gereken, başvuru formunun doldurulup, evrakların gönderilmesi işlemidir. Bu yazımızda Natro müşteri paneli üzerinden, online başvurunuzu gerçekleştirip evraklarınızı nasıl yükleyeceğiniz ile ilgili detayları bulabilirsiniz. 

Müşteri paneline giriş  yaptığınızda, sizi aşağıdaki gibi bir hatırlatma ekranı karşılayacaktır.

Alternatif olarak, bu alana müşteri paneli üzerinden Alan adı yönetimi > Bekleyen Siparişler menüsünü takip ederek ulaşabilirsiniz.

Sırada ki işlem, “Belge Gönder” butonuna tıklayarak satın aldığınız .tr uzantısını belirtip “Bilgi Yönetimi” formunu, alan adı tahsis formunda belirtilen bilgiler ile doldurmak olacaktır.

Burada, “Lütfen Alan Adınız İçin Bir Kullanım Amacı Seçiniz” ibaresi yer alacaktır. Bu noktada aldığınız alan adının amacına göre aşağıdaki ekranda göreceğiniz 4 seçenekten birini seçmeniz gerekmektedir. Biz bu işlemde temsili olarak Adsoyad.com.tr‘ye tıklayarak devam edeceğiz.

Bilgi yönetimi ekranında girilen bilgiler alan adınızın “Whois”kayıtlarında yer alacak olan bilgilerdir. Alan adı tahsis formunda belirtilen bilgiler ile birebir aynı olması gerekmektedir.

Bilgi yönetimi bölümünde yer alan başvuru formu, başarılı doldurulduktan sonra, bir sonraki adımda istenilen evraklar ve evrakların yüklenebileceği menü karşınıza çıkacaktır.

Bu kısımda “4 MB boyutunu aşmayacak PDF ve JPEG formatındaki dosyalar kabul edilir.” ibaresine dikkat ederek bu yönde belgelerinizi iletmeniz gerekmektedir.

TR. Uzantılı Başvuru için İstenilen Belgeler 

Adsoyad.com.tr başvurusunda istenilen evraklar:

Firma ünvanı ile .com.tr başvurusunda istenilen evraklar:

Kurum adına marka başvurusu ile .com.tr başvurusunda istenilen evraklar:

Şahıs adına marka ile .com.tr başvurusunda istenilen evraklar:

Evraklarınızı bilgisayarınızda hazırladıktan sonra, belgenin yanındaki “Dosya Seç” butonu ile her bir dosya için ayrı ayrı işaretleyip ardından kaydet diyerek evraklarınızı Natro’ya ulaştırabilirsiniz.

Yapılan bu işlemle beraber alan adının bekleyen siparişlerdeki durumu size işlemle ilgili son bilgiyi aktarır. Yeni satın alımda “Evrak Bekleniyor” yer alırken, bu işlemler ile birlikte durum kısmı “Gözden Geçiriliyor” olarak değişir.

Belgelerinizi yükledikten sonra, karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Yüklediğiniz evrakların isimlerini görüntüledikten sonra “Kaydet” butonuna tıkladığınızda belge gönderim işleminizi tamamlamış olacaksınız.

Göndermiş olduğunuz belgelerde bir eksiklik veya hata söz konusu ise; sistemde kayıtlı olan mail adresinize mail ile bilgilendirme yapılacaktır.

Belgelerinizi eksiksiz olarak iletmeniz durumunda, başvuru süreci en geç 48 mesai saati içerisinde olumlu/olumsuz sonuçlanmaktadır. Başvurunuz ile ilgili süreci müşteri paneliniz üzerinden Hesabım > Alan adı yönetimi > Bekleyen Siparişler menüsü altından dilerseniz siz de takip edebilirsiniz.

0 Shares:
Benzer İçerikler