Veri Merkezi Sektörünün Ülkemizdeki Durumu

Ülkemizde 2014 yılı itibariyle Tier II ve Tier III seviyesinde toplam 25 veri merkezi mevcut ve Emerson’un yaptığı araştırmaya göre ise dünya üzerinde toplam 509 bin 147 veri merkezi bulunuyor.

Geçtiğimiz ay yayınlanan Veri Merkezi İşletmeciliği Raporu’nda değinilen çeşitli verilerin yanı sıra ülkemizde sektöre uygulanan %25’ten yüksek vergi oranı da dikkat çekiyor.  Ülkemizde sektörün dünya standartlarına ulaşması için ise 4.3 kat daha büyümesi gerekli. Bu sayede kendi verilerimizi kendi topraklarımızda bulunan kendi veri merkezlerimizde barındırabilir ayrıca bölgeye ve çevre ülkelere de içerik sağlayarak sektörümüz bölgesel bir güç haline gelebilir. Telkoder Veri Merkezi İşletmeciliği Raporu hakkındaki habere Hosting Dergi 9. sayısında göz atabilir ve dilerseniz indirebilirsiniz.

Hosting-dergi-9.-sayi-selçuk-saraç

Bu ay Hosting Dergi ’de veri merkezi sektöründen tanınan Selçuk SARAÇ ’ı konuk ediliyor. Uzun yıllar kendi kurduğu veri merkezinin yönetimini başarıyla sürdüren ve 2013 yılında önemli bir satış gerçekleştirmesi sonrasında yatırımcı olarak sektörde öne çıkan ve geçtiğimiz günlerde Radore veri merkezine yaptığı yatırımla tekrar veri merkezi sektörüne geri dönen Selçuk SARAÇ ile mevcut yatırımları, sektöre bakışı, yeni yatırım planları ve organize etmekte olduğu Hosting Festivali etkinliği gibi bir çok konuya değinilen röportajı dergi içeriğinde bulabilirsiniz.

 

 )www.hostingdergi.com.tr. ( tıklayınızBununla birlikte Türkiye ve dünya’dan sektörel haberler ve çeşitli bilgilendirici makaleleri de yine derginin yeni sayısında sizleri bekliyor. Hosting Dergi’yi ücretsiz okumak için 

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler