Wildcard SSL Nedir?

SSL Nedir?

SSL’in açılımı Secure Sockets Layer (Güvenli Giriş Katmanı)’dır. Yani; sunucu ile son kullanıcı arasında geçen verilerin şifrelenerek işlenmesidir. Genellikle, e-ticaret sitelerinde kullanılır. Buradaki amaç, kart bilgilerinin güvenliğini sağlamak için, şifreleme yoluyla işlem yapmaktır. Tüm SSL sertifikaları hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

SSL sertifikalarının türleri arasından Wildcard SSL, ana alan adınızı ve sınırsız olarak tanımlanan alt alan adlarını (subdomainler’i) kapsamaktadır.

Örneğin, tek bir Wildcard sertifikası ile  www.alanadi.com, blog.alanadi.com, forum.alanadi.com ve mail.alanadi.com gibi tanımlanan tüm alt alan adlarını koruyabilirsiniz. Sertifikanızı, ayrıca geçerlilik süreci boyunca sınırsız alt alan adı için de kullanabilirsiniz. Normalde tek bir alan adı için Wildcard olmayan bir SSL alıp kurulmaktadır, bu durumda birden fazla, hatta onlarca subdomain’i olan kuruluşlar için her bir subdomain’e ayrı ayrı SSL alınması gerekir. Wildcard SSL Sertifikası ile bunu tek bir seferde sağlama şansınız bulunmaktadır.

Wildcard SSL için CSR Nasıl Oluşturulur?

SSL için CSR kodu oluşturma işlemi ile ilgili detaylara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Normal SSL Sertifikalarında, alan adını www.alanadi.com olarak belirtirken, Wildcard SSL de CSR oluşturma aşamasında *.alanadi.com olarak belirtilmelidir. Yani ana alan adınızın başına yıldız “*” eklemeniz gerekmektedir. Bu şekilde, alan adına ait sonradan açılacak olan tüm alt alan adlarını kapsamış olacaktır.

Hosting hizmetiniz Natro’da ise, SSL alımlarında sizin herhangi bir işlem yapmanıza gerek kalmadan kurulum işlemlerini Natro sağlamaktadır. Kurulum, her bir subdomain için ayrı ayrı yapılmaktadır. Bu sebeple, kurulum yapıldıktan sonra tekrar subdomain tanımlamak isterseniz, Natro destek ekibi ile iletişime geçerek bilgi vermeniz yeterlidir.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler