WordPress 4.2 Güncellemesi

Dünyada en çok kullanılan hazır web sitesi yazılımı WordPress 4.2 güncellemesi ile karşımızda. Bir çok güzel değişimide beraberinde getiren bu yeni güncelleme ile WordPress kullanıcılarına hem yönetim açısından kolaylık sunuyor hemde değişen kullanıcı alışkanlıklarına cevap vermeye çalışıyor diyebiliriz. 

WordPress 4.2 güncellemesi ile gelen yenilikler;

Değişik Temaları Özelleştiriciden Görün

Daha önce bir çok kullanıcının sıkıntı yaşadığı bir konuyu WordPress yeni güncellemesi ile düzenlemiş. Artık bir temanın içeriğinize uygun olup olmadığı, görünüşünün hoş olup olmadığına, temayı yüklemeden karar verebilrsiniz. “Özelleştir” özelliği sayesinde göz atmak istediğiniz temayı ön izleme yapabilir ve kararınıza göre kaydedebilir yada başka temalara daha hızlı ve pratik bir şekilde göz atabilirsiniz.

Yeni Yazı Karakterleri

WordPress 4.2 güncellemesi ile pek çok farklı yazı karakteri seçenekleride bizlerle. Japonca, Korece ve Çince yazı karakteri özelliklerinin yanı sıra matematik ve müzik sembolleri gibi bir çok karakter desteğini bizlere sunmaktadır. 

wordpress-4.2-characters

Eklenti Güncellemeleri 

Daha önce güncelleyeceğimiz bir eklenti için güncelleme sayfasına gidip güncelleme adımlarını bize takip ettiren sistem artık hiç yeni sayfaya yönelmeden “eklenti” sayfası içinde daha hızlı bir şekilde eklentilerimizi güncellememizi sağlıyor.

Emojiler WordPress’te

Yazılarının yanı sıra içeriğe uygun semboller paylaşmayı sevenler için yeni bir özellikte “emojiler.” Artık WordPress’te yazdığını bir yazı yada paylaştığınız bir  içeriği ?gibi emoji karakterleri ile süsleme imkanınız mevcut.

Karakter Kodlaması için Utf8mb4 Desteği

WordPress’in bu yeni özelliği özellikle yazılımcılar için önem arz ediyor. Önceki sürümlerde kullanılan veritabanı karakter kodlaması utf8 yerine 4.2 sürümünde utf8mb4 karakter kodlamasını destekleyecek. 

İçerikler Oluşturma

Her bir sürümde daha fazla içerik için kolaylıklar sunmak isteyen WordPress, 4.2 sürümünde Tumblr.com ve Kickstarter’dan gelen bağlantılar ile daha fazla içeriği sitenize gömme imkanı sunuyor.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

SEO’nun Girişimlere Etkisi

Günümüzde bir girişimcinin başarılı olabilmesi için pek çok kriteri yerine getirebiliyor olması gerekir. Artan piyasa rekabeti, ürün çeşitliliği,…