Yeni Başlayanlar İçin 10 Adımda Natro E-Posta Kurulumu

Natro Web Hosting Hesabınız Altında Şirket Uzantılı E-Posta Hesaplarınızı Nasıl Oluşturabilirsiniz?

Öncelikle E-Posta Hesaplarınızı Natro Hesabınızda kullanabilmeniz için Alan Adınızın DNS Kayıtlarının Natro’nun NameServer’ları olan ns1.natrohost.com ve ns2.natrohost.com‘a ya da MX kayıtlarının Natro Sunucularına yönlendirilmesi gerekmektedir.

Şimdi, yeni bir e-posta hesabı oluşturmaya başlayabiliriz.

Adım 1: 

Kullanmak istediğiniz Hosting Hizmetinizin Natro CloudPanel’ine giriş yapabilirsiniz.

Adım 2:

Bir Web Alanı ya da E-Posta Alanı oluşturabilmemiz için DNS Kayıtlarına Alan Adımızı eklememiz gerekmektedir. Alan Adınız DNS Kayıtlarınızda ekliyse 3. adımdan devam edebilirsiniz.

“Araçlar > DNS Yönetimi  > Yeni Alan Adı Ekle” adımlarını izleyerek, açılacak olan Yeni Alan Adı sayfasına Alan Adınızı  yazdıktan sonra, “Ekle” butonuna basabilirsiniz.

Adımları başarıyla tamamladıysanız, ve “Bu alan adını kullanmak için yetkiniz bulunmuyor” uyarısını gördüyseniz, alan adınızın DNS kayıtlarını Natro’nun nameserver’ları olan ns1.natrohost.com ve ns2.natrohost.com’a yönlendirerek tekrardan kontrol edebilirsiniz.

Adım 3:

“E-Posta Sitesi Yönetimi > Yeni E-Posta Sitesi Ekle” adımlarını izleyerek, e-posta hesabı açacağımız sayfaya geçebilirsiniz. Açılan ekranda, e-posta sitesi kurmak istediğimiz alan adınızı ve e-posta kutusu boyutunu seçip, işlemi tamamlayabilirsiniz.

Adımları başarıyla tamamladıysanız ve “E-Posta Siteniz başarıyla kuyruğa alındı. E-Posta Yönetimi Sayfasından oluşturmuş olduğunuz siteye hesap veya grup tanımlayabilirsiniz.” ibaresini gördüyseniz 4. Adımdan devam ederek E-Posta Hesaplarınızı eklemeye başlayabilirsiniz.

Adım 4:

E-Posta hesabınızı oluşturduktan hemen sonra “E-Posta Sitesi Yönetimi > Yönet” adımlarını izleyerek E-Posta hesabı ekleyeceğiniz sayfaya ulaşabilirsiniz.

Adım 5:

E-Posta Hesabı ekleyeceğiniz sayfaya ulaştıktan sonra buradan “Yeni E-Posta Hesabı Ekle” butonuna tıklayarak Hesabınızı oluşturacağınız ekranı açabilirsiniz.

Adım 6:

Açılan sayfa içerisinde Hesap Tipinizi, Görünen Hesap Sahibini, Hesap Adını (info, bilgi, iletisim, destek, belge, nejat vb.) ve şifre bilgilerinizi girerek, “Kaydet” butonuna tıklamanız gerekmektedir.

Adımları başarıyla tamamladıysanız ve “E-Posta hesabı başarıyla eklendi.” ibaresini gördüyseniz E-Posta hesabınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Adım 7:

E-Posta adresinizi oluşturduktan sonra, E-Posta hesabımıza Parola girmeden Otomatik olarak Web Mail (mail.alanadiniz.com) üzerinden “Seçenekler > Otomatik Giriş”  adımlarını takip ederek ulaşabilirsiniz.

Bu aşamada otomatik olarak yeni sekmede “E-posta Hesabınız” açılacaktır ve artık e-postalarınızı kontrol edebilir, yeni e-posta gönderebilirsiniz.

Adım 8:

E-Posta adresinize internet tarayıcılarından (Google Chrome, Mozilla Firefox, İnternet Explorer, Opera vb.) mail.alanadınız.com adresini yazarak ulaşabilirsiniz.

Adım 9:

Giriş butonuna bastıktan hemen sonra “E-posta Hesabınız” açılacaktır.

Adım 10:

Artık e-postalarınızı kontrol edebilir, yeni e-posta gönderebilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler